ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020 & Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ

στις

Ανάμεσα στα επιδόματα που πληρώνει σε δικαιούχους του ο ΟΠΕΚΑ, είναι και το ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020, αλλά και το Επίδομα παιδιού Α21.

Advertisements

ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020:

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 28 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη, αναμένεται να καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020).

Η πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίδομα παιδιού Α21:

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού Α21, από τον ΟΠΕΚΑ, αναμένεται να γίνει επίσης στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Advertisements

Η πληρωμή της πρώτης δόσης στο επίδομα παιδιού Α21 θα αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020.

Να σημειωθεί ότι για το επίδομα παιδιού Α21, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou) μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Από αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou

Advertisements

Μετά τις 15/01/2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.

Που θα απευθυνθείτε για περαιτέρω ερωτήματα

Για οποιαδήποτε ερωτήματα, σχετικά με το Επίδομα παιδιού Α21, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21 (https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2019/Home/FAQ).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν επίσης να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Το 2020, το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Όλες οι αλλαγές στο επίδομα παιδιού Α21:

Από φέτος, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά.

Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Advertisements

Επιπλέον, το επίδομα παιδιού Α21 θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

Θα χορηγείται ακόμα σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

https://www.neolaia.gr

Μαζί με 2.109 ακόμα followers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s