Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αν δεν μπορείς κάνεις αυτήν την κίνηση με το σώμα σου, δες τι σημαίνει!

Το σώμα σου και οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις με αυτό, μαρτυρούν περισσότερα απ’ ότι νομίζεις. Οι κινήσεις στο σώμα ίσως είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να δώσεις προσοχή, πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές. Εσύ πόσο καλά τα πηγαίνεις με την ισορροπία στο ένα πόδι;

Η ισορροπία μειώνεται με την ηλικία και μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πιο ασταθής όταν στέκεσαι με το ένα πόδι ή όταν περπατάς πάνω σε μια ανώμαλη επιφάνεια.

Παράλληλα, η ισορροπία επηρεάζεται απ’ τον τρόπο ζωής σου και γίνεται χειρότερη αν κάθεσαι όλη την ώρα σε μια καρέκλα! Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να σε κάνει πιο επιρρεπή σε έναν τραυματισμό, ενώ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσης καθώς μεγαλώνεις.

Εσύ, λοιπόν, πώς τα πηγαίνεις με την ισορροπία στο ένα πόδι; Αν δυσκολεύεσαι και πονάς σε διαφορετικά σημεία, δες τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Πόνος στο γόνατο: Αδύναμοι γοφοί και γλουτοί

Ο  “gluteus medius” παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητά σου να ισορροπείς στο ένα πόδι. Αυτός ο μυς τρέχει κατά μήκος της λεκάνης και είναι υπεύθυνος για τη σταθεροποίηση ενώ περπατάς, τρέχεις ή εκτελείς οποιεσδήποτε δραστηριότητες ενός σκέλους.

Κάνε like στην σελίδα στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος

Αν ο” gluteus medius” του όρθιου ποδιού είναι αδύναμος, μπορεί να προκαλέσει την πτώση του αντίθετου ισχίου, επηρεάζοντας όλο το πόδι, συμπεριλαμβανομένου του γόνατος.

Advertisements

Αν, όμως, δυναμώσεις τον συγκεκριμένο μυ, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στη βελτίωση της ισορροπίας και να σε ανακουφίσει απ’ την πίεση που ασκείται στο γόνατο.

Η σανίδα στα πλάγια ενισχύει όχι μόνο τον “gluteus medius”, αλλά ολόκληρη την πλευρά του σώματός σου ενώ παράλληλα “χτίζει” την ισορροπία.

ισορροπία στο ένα πόδι
Pexels

Η κίνηση που πρέπει να κάνεις πριν από κάθε άσκηση γυμναστικής

Αν νιώθεις τον αστράγαλο να κουνιέται

Advertisements

Αν νιώθεις ότι ο αστράγαλος σου κουνιέται μπορεί να μην έχεις τόσο αναπτυγμένους τους μυς του ποδιού.

Αν η ισορροπία στο ένα πόδι δεν είναι το φόρτε σου, αν νιώθεις λιγάκι ασταθής, τότε οι μυς του ποδιού μπορεί να είναι αδύναμοι.Ναι, ακόμη και αυτοί οι μυς έχουν σημασία.

Όταν δεν μπορείς να ελέγξεις καλά το πόδι ή τον αστράγαλο, δεν μπορείς να σταθείς στο ένα πόδι και αυτό επειδή έχεις αδύναμους τους συγκεκριμένους μυς.

Η ενσωμάτωση περισσότερων ασκήσεων ενός ποδιού στη ρουτίνα γυμναστικής σου μπορεί να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις αυτούς τους μικρούς μυς.

ισορροπία στο ένα πόδι
Advertisements

Αν έχεις μια έντονη κλίση προς τα εμπρός

Ειδικά αν έχεις μια καθιστική ζωή ή εργάζεσαι σε ένα γραφείο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μπορεί να έχεις μια στάση με το κεφάλι πολύ μπροστά και τους ώμους στρογγυλεμένους. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημα, αλλά απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και επηρεάζει την ισορροπία σου.

Αυτή η στάση προς τα εμπρός φέρνει το κέντρο μάζας προς τα εμπρός, τραβώντας σε έξω από τη βάση στήριξης (τα πόδια). Είναι σημαντικό να κάνεις ασκήσεις για την πλάτη, την άνω πλάτη και όχι χαμηλά.

Σε γενικές γραμμές,ο καθιστικός τρόπος ζωής προκαλεί προβλήματα κινητικότητας και ισορροπίας και το κλειδί είναι να συνεχίσουμε να κινούμαστε και να γυμναζόμαστε!

Μαζί με 2.071 ακόμα followers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: