Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές; 3 τρόποι για να οργανωθείς!

στις

Νέα χρονιά, νέα στόχοι. Οι τρόποι για να οργανώσεις τη ζωή σου το 2020 θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία, τουλάχιστον στον επαγγελματικό τομέα.  

Advertisements

Κάθε χρονιά θέτουμε νέους στόχους σε όλους τους τομείς. Το κατά πόσο τους τηρούμε ή τους ξεχνάμε όσο περνάει ο καιρός είναι άλλο θέμα.

Η οργάνωση δεν είναι το ατού πολλών ανθρώπων και ορισμένοι δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως το να διαχειριστούμε τη ζωή μας, να κάνουμε μια οργάνωση μας δυσκολεύει περισσότερο από κάθε τι και μας γεμίζει με άγχος.Οι τρόποι για να οργανώσεις τη ζωή σου το 2020

Advertisements

Να είσαι ρεαλιστής

Ποτέ μην ξυπνάς και αντικρίζεις ένα φύλλο χαρτί με μια λίστα από πράγματα που έχεις να κάνεις. Κι αυτό γιατί δεν θα τα κάνεις ΠΟΤΕ!

Advertisements

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να «σπάσεις» τις υποχρεώσεις σου και να θέσεις προτεραιότητες. Να βάλεις ένα deadline σε κάθε τι που πρέπει να κάνεις και δίπλα να γράφεις μια μικρή πρόβλεψη για το πόση ώρα θα σου πάρει για να το ολοκληρώσεις.

Σπάσε τις δουλειές που πρέπει να κάνεις σήμερα, αύριο, σε τρεις μέρες κλπ. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα ρεαλιστικό πλάνο και να φέρεις εις πέρας πιο εύκολα τις υποχρεώσεις σου.

τρόποι για να οργανώσεις τη ζωή

Φράσεις στη δουλειά που όλοι λέμε και απαγορεύεται!

Advertisements

Δείξε υπευθυνότητα

Τη Δευτέρα, κλείσε το wifi και βεβαιώσου ότι έχεις ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις σου από την προηγούμενη εβδομάδα. Γιατί αν δεις άπειρα emails να περιμένουν, τότε αυτό θα σε αγχώσει και δεν θα μπορείς να τα βγάλεις πέρα.

Έτσι, θα βάλεις μια τάξη και θα έχεις περισσότερο τον έλεγχο. Κάθε Δευτέρα να δίνεις ένα feedback στον εαυτό σου και να βλέπεις που βρίσκεσαι.

Σκέψου τον εαυτό σου

Advertisements

Πρέπει να δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου που εκπλήρωσες μια υποχρέωση, που έκανες μια δουλειά μικρότερη ή μεγαλύτερη. Μην περιμένεις από κανέναν να το κάνει.

τρόποι για να οργανώσεις τη ζωή

Πρέπει εσύ να συγχαρείς τον εαυτό σου για τη δουλειά που έχεις κάνει, για τις ώρες που δούλεψες και κατάφερες να ολοκληρώσεις σημαντικά task και στη συνέχεια να προχωρήσεις παρακάτω.

Σημείωση! Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και να βγαίνεις για λίγο έξω στη βροχή ή στη λιακάδα. Αυτό θα βοηθήσει το μυαλό σου να κάνει τακτικά διαλείμματα που έχει ανάγκη!

Μαζί με 2.100 ακόμα followers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s