Πλένουν τα ρούχα στο σούπερ μάρκετ οι Γερμανοί

στις

Είδος υπό εξαφάνιση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι υπηρεσίες καθαριστηρίων στη Γερμανία, γεγονός που έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Advertisements

Λαμβάνοντας υπόψη τον μικρό αριθμό καθαριστηρίων στη Γερμανία, τα οποία παλαιότερα ήταν 15.000, ενώ πλέον υπάρχουν μόλις 3.000, ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ άρχισαν να προσφέρουν ειδικούς χώρους με πλυντήρια και στεγνωτήρια. Παραδείγματος χάριν, η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe συνεργάζεται με την υπηρεσία Persil Service και η γερμανική αλυσίδα dm με τη νεοφυή επιχείρηση Waschmal, προσφέροντας υπηρεσίες καθαριστηρίων εντός των καταστημάτων τους.

Advertisements

Πρόκειται για μια επιχειρηματική ευκαιρία την οποία άρπαξαν οι δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ με την προοπτική ότι οι πελάτες τους θα μπορούν να ολοκληρώνουν ταυτόχρονα δύο δουλειές για το σπίτι. Οταν θα φεύγουν από το σούπερ μάρκετ, θα έχουν καθαρά ρούχα και θα έχουν αγοράσει τα ψώνια του σπιτιού. «Οι πελάτες θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους σε ένα κατάστημα και όχι να πηγαίνουν σε διάφορα καταστήματα για τις δουλειές τους», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Rewe, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle. Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες καθαριστηρίων της Rewe και της dm βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και περίπου 50 καταστήματά τους σε όλη τη Γερμανία έχουν ειδικό χώρο με πλυντήρια.

Ο Ερικ Χαρς, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας dm, σχολίασε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, σύμφωνα με τη γερμανική Deutsche Welle. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ευχαριστημένος από την πορεία των δοκιμαστικών σε λίγα καταστήματα της Γερμανίας και τόνισε ότι θα επεκτείνει την υπηρεσία σε ακόμη περισσότερα. Αντίστοιχα και εκπρόσωπος της Miele, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Waschmal, δήλωσε ότι συνεχώς αυξάνονται τα καταστήματα της Rewe που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριστηρίων.

Advertisements

Παρ’ όλα αυτά, προτού δοκιμαστεί αυτή η υπηρεσία από τα σούπερ μάρκετ, υπήρχαν ήδη στη Γερμανία η Persil Service, η Waschmal και μία ακόμη εταιρεία, η Jonny Fresh, οι οποίες προσφέρουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες. Παραλαμβάνουν τα ρούχα από το σπίτι των πελατών και τα παραδίδουν πάλι κατ’ οίκον καθαρά. Πρόκειται για υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, τις οποίες και επιλέγουν αρκετοί Γερμανοί, παρότι υπάρχει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση λόγω του κόστους των μεταφορικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνολικός τζίρος των υπηρεσιών καθαριστηρίων στη Γερμανία υπολογίζεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα η Waschmal, το πλειοψηφικό μερίδιο της οποίας κατέχει η γερμανική Miele, μεσολαβεί μεταξύ καταναλωτών και τοπικών καθαριστηρίων, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 1.500 πόλεις της Γερμανίας.

https://www.kathimerini.gr

Μαζί με 2.108 ακόμα followers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s