Ζηνοβία: Ομαλοποιείται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας. Έμεινε κλειστή για πάνω από 5 ώρες


Κλειστή για περισσότερες από πέντε ώρες έμεινε η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα στα διόδια των Αφιδνών. Τεράστια η ταλαιπωρία των οδηγών. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και της Νέας Οδού.

Advertisements

Κλειστή έμεινε η Εθνική Οδός λόγω των έντονων φαινομένων κακοκαιρίας στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής και Μαρτίνου, κόβοντας στη μέση την χώρα. Οι οδηγοί έμειναν εντός των οχημάτων τους για πάνω από 5 ώρες με την αγανάκτησή τους να ξεχυλλίζει.  

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία – Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα

Η λύτρωση στον Γολγοθά τους ήρθε μετά ατην απόφαση της τροχαίας να ανοίξει σταδιακά την εθνική οδό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία»

Σημειώνεται, ότι τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Νέα Οδός» εκτιμάται ότι σε δυο ώρες θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Advertisements

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στο ρεύμα προς Αθήνα: Σε τμήμα 10 χλμ. από τα ΣΕΑ Σείριος έως και το 37ο χλμ., δόθηκαν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και πλέον με εντολή της τροχαίας και συνοδεία εκχιονιστικών τα οχήματα κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα. Η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα.

Στο ρεύμα προς Λαμία: Σε τμήμα περίπου 1,5 χλμ. μετά τα διόδια Αφιδνών, στα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί ολοκληρώθηκε η παροχή οδικής βοήθειας και συνοδεία εκχιονιστικών κινούνται στο ρεύμα προς Λαμία. Η ομαλοποίηση εκτιμάται άμεσα.

Στα ΙΧ που βρίσκονται στο τμήμα από Καπανδρίτι έως και Μαλακάσα, προσφέρονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας συνοδεία περιπόλων και εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών - Λαμίας
Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών – Λαμίας

Νωρίτερα, η Νέα Οδός, ενημέρωνε τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής και Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα.

Advertisements
Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών - Λαμίας
Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών – Λαμίας

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί έπρεπε να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Χιονόπτωση στην εθνική οδό
Χιονόπτωση στην εθνική οδό 3
Έκλεισε η εθνική οδός
Έκλεισε η εθνική οδός

Με εντολή της Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εκτροπές κυκλοφορίας:

Advertisements

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία.

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Στις Αφίδνες μεταβαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Έκτακτη επίσκεψη στις Αφίδνες στο σημείο λίγο μετά τα διόδια όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της έντονης χιονόπτωσης μεταβαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ.Καραγιάννη.

Advertisements

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης όσο το δυνατόν συντομότερα και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η «Ζηνοβία», λοιπόν, μας δείχνει τα δόντια της μας από νωρίς της Δευτέρας με τις χιονοπτώσεις να παραμένουν σφοδρές. Όπως μεταδίδει το lamiareport σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων και τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ή πηγαίνουν σημειωτόν, εδώ και μια ώρα περίπου.

Τι προηγήθηκε

«Η χιονόπτωση συνεχίζεται και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στη Μαλακάσα…», είναι το σχόλιο του αναγνώστη που έστειλε το βίντεο στο LamiaReport το απόγευμα της Δευτέρας.

Χιονόπτωση στην εθνική οδό
Χιονόπτωση στην εθνική οδό
Advertisements

Εντωμεταξύ, λεωφορεία του ΚΤΕΛ που κατευθύνονταν προς την Αθήνα, ακινητοποιήθηκαν στο κεντρικό και το περιφερειακό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με εντολή των αρχών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην συνέχεια των δρομολογίων προς Μαρτίνο και Βοιωτία όπου εξακολουθεί να χιονίζει.

Σύμφωνα με το lamianow περίπου 200 επιβάτες φιλοξενούνται από τις 10 το πρωί στο κεντρικό ΚΤΕΛ και άλλοι τόσοι περίπου στο περιφερειακό κατάστημα, μέχρις ότου οι αρχές δώσουν εντολή να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παρά την πολύωρη αναμονή οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν υπομονετικά την καθυστέρηση αφού όπως δηλώνουν, είναι προτιμότερο να βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ένα ζεστό περιβάλλον με ανέσεις, τροφή και νερό παρά στην Ε.Ο μέσα στο κρύο.

Έντονη χιονόπτωση στην Αθηνών Λαμίας

Εγκλωβίστηκε 20χρονος

Την ίδια στιγμή επιχείρηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε εξέλιξη για έναν εγκλωβισμένο 20χρονο στην περιοχή των Σκουρτών στη Βοιωτία.

Advertisements

Να σημειώσουμε πως ο νεαρός άνδρας εγκλωβίστηκε κοντά στο χωριό με το όχημά του λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού η πυροσβεστική υπηρεσία αδυνάτισε να προσεγγίσει το σημείο αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της περιφέρειας Στερεάς με ερπυστριοφόρο όχημα της 1ης ΕΜΑΚ προκειμένου να προσεγγίσει το σημείο και να απεγκλωβίσει τον εικοσάχρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας είναι καλά στην υγεία του και αναμένει βοήθεια προκειμένου να ξεκολλήσει από το σημείο.

Στην επιχείρηση βρίσκεται ο αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός καθώς και ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Σιμος Αποστόλου. Αυτή την ώρα θα βρεθεί στο σημείο και ο Θανάσης Κκαρακαντζας υπεύθυνος πολιτικής προστασίας.

Advertisements

Μπλοκαρισμένο ασθενοφόρο στη ΛΕΑ

Σύμφωνα με βίντεο του LamiaReport, οδηγοί έκλεισαν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η πορεία ασθενοφόρου.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο ρεύμα προς Λαμία, λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών.

https://www.news247.gr

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: