Το δώρο που δεν πρέπει να κάνεις τα Χριστούγεννα | Video

στις

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών κι εσύ μπορεί να έχεις ξεκινήσει να φτιάχνεις τη λίστα με τα δώρα που θέλεις να κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η υιοθεσία σκύλου τα Χριστούγεννα δεν είναι καλή ιδέα κι αυτό το video θα ευαισθητοποιήσει κι εσένα. 

Advertisements

Η υιοθεσία σκύλου τα Χριστούγεννα ίσως είναι κάτι που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Γονείς σκέφτονται να πάρουν έναν σκύλο στα παιδιά τους, ο σύντροφός σου ίσως σκέφτεται να σου πάρει σκύλο ή εσύ θέλεις να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου.

Μην το κάνεις. Γιατί ο σκύλος είναι για μια ζωή, δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Είναι δώρο ζωής αλλά δεν είναι σίγουρα ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.

Το Dogs Trust, οργανισμός για την προστασία των σκύλων απαγορεύει την υιοθεσία κατά την περίοδο των γιορτών, ώστε να αποτρέψει όλους αυτούς που είχαν στο μυαλό τους να κάνουν ως δώρο έναν σκύλο. Γιατί μπορεί οι άνθρωποι να έχουν την καλύτερη πρόθεση όταν θέλουν να κάνουν ένα τέτοιο δώρο, αλλά ίσως δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη. Δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη μετά την υιοθεσία. Γιατί ο σκύλος δεν είναι απλώς για να περάσεις χαρούμενα και ζεστά την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, αλλά θα είναι για μια ζωή.

Advertisements

Γι΄αυτό και η οργάνωση αποφάσισε να «παγώσει» τις αιτήσεις για υιοθεσία και να τις ανοίξει και πάλι μετά τις 4 Ιανουαρίου.

Advertisements

Όπως αναφέρει και ο διευθυντής του Dogs Trust:

Κάθε χρόνο λυπούμαστε και ανησυχούμε για τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να παραιτηθούν της υιοθεσίας, ειδικά τους πρώτους μήνες μετά τα Χριστούγεννα… Ελπίζουμε ότι με το φετινό μήνυμά μας, θα υπενθυμίσουμε σε όλους εκεί έξω ότι ένας σκύλος είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση και θα πρέπει να το έχουν σκεφτεί καλά, όχι να το κάνουν μόνο στο πλαίσιο των εορτών

Ένας σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της οργάνωσης, πάνω στο οποίο δημιούργησαν κι ένα υπέροχο σποτ.

Όπως θα δεις στο video παρακάτω, μια οικογένεια έχει υιοθετήσει σκύλο κατά την εορταστική περίοδο. Την ημέρα των Χριστουγέννων κι ενώ δειπνούν όλοι μαζί, ο σκύλος είναι το κεντρικό πρόσωπο, είναι το νέο πρόσωπο της οικογένειας. Μόνο για εκείνη τη μέρα όμως…καθώς όπως βλέπουμε τελικά το εγκαταλείπουν, βρίσκεται στα σκουπίδια μέχρι να καταλήξει στην Dogs Trust.

Advertisements

Δεν κάνουμε δώρο ένα σκύλο τα Χριστούγεννα. Γιατί η υιοθεσία ενός σκύλου θα πρέπει να έρθει μετά από ώριμη σκέψη, με την αίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί. Γιατί ο σκύλος θα μείνει για μια ζωή και δεν είναι μια μπλούζα που μπορείς να αλλάξεις ή να αφήσεις για πάντα στο ντουλάπι αν βαρεθείς να τη φοράς.

Home Page

Μαζί με 2.107 ακόμα followers

https://ipop.gr/multimed

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s