Κατερίνα Διδασκάλου: Όταν κάνεις τίμια τις ερωτικές σκηνές, εξαγνίζονται

Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι ευγνώμων για όλα εκείνα που της φέρνει η ζωή. Έχει τρία παιδιά, τρία εγγόνια. Ζει κάτω από την Ακρόπολη. Με την Μυρσίνη στις «Άγριες Μέλισσες» βρήκε έναν ρόλο με πολλές πτυχές: Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, κακιά πεθερά, σκληρή, καπάτσα, ξιπασμένη και, πάνω απ΄όλα, βαθιά πονεμένη. Και το απολαμβάνει.

Advertisements

«Η Μυρσίνη είναι πέρα και πάνω από άλλη μια κακιά πεθερά. Είναι μια πολύ πονεμένη γυναίκα. Και από το παρελθόν της, όπως θα δούμε παρακάτω, κι ας είναι αριστοκράτισσα, και, κυρίως, γιατί χάνει το παιδί της, και μάλιστα με το που αρχίζει η σειρά. Αυτό είναι που αυτομάτως την βάζει κάτω από αυτή την φόρτιση και υπαγορεύει την συμπεριφορά και τα λόγια της. Κι εδώ θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην σεναριογράφο, την Μελίνα Τσαμπάνη, γιατί έπλασε έναν χαρακτήρα πολυεπίπεδο, καθώς και στην υπεύθυνη της σειράς την Ντίνα Κάσσου.
Είναι μια μητέρα πολύ κοντά στα παιδιά της, που αντιτάχθηκε στον γάμο του Σέργιου για τα χωράφια. Έχει αντιφάσεις, κοινωνικά κλισέ, είναι ξιπασμένη. Στο χωριό έχει έρθει από την Αθήνα. Είναι ερωτική μετανάστρια η Μυρσίνη. Αν έχω κάτι κοινό μαζί της είναι επιμονή της. Κι εκείνη ξέρει να περιμένει και να υπομένει».

«Το γεγονός ότι από το πρώτο επεισόδιο χάνει τον γιο της, πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικό εύρημα, ένα σεναριακό επίτευγμα, ένα στοιχείο αρχαίας τραγωδίας. Η σειρά βάζει το κοινό να γνωρίζει τι έχει συμβεί χωρίς να το ξέρουν οι ήρωες. Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, δημιούργησε μια πρώτη μεγάλη έκπληξη.
Η Μυρσίνη κουβαλάει τις ενοχές ότι αν είχε κρατήσει άλλη στάση, ίσως ο γιος της να ζούσε. Αλλά έχασε τον έλεγχο και τον έχασε μια και καλή, από το πρώτο επεισόδιο. Η ζωή της αναποδογύρισε. Από εκεί και πέρα κινείται με γνώμονα αυτό το γεγονός, και από εκεί πηγάζει η συμπεριφορά της απέναντι στην Ασημίνα –μαζί με την κοινωνική υπεροψία που την χαρακτηρίζει. Ακόμα και οι πιο επιθετικοί άνθρωποι, κρύβουν πολύ πόνο. Πολλά καινούργια πράγματα συμβαίνουν και θα συμβούν της Μυρσίνης. Όσο για το παρελθόν της μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή του πατέρα της».

«Για τον συγκεκριμένο ρόλο με πήρε τηλέφωνο ο σκηνοθέτης, ο Λευτέρης Χαρίτος. Δεν γνωριζόμασταν, δεν είχαμε ξαναδουλέψει μαζί. Μου έστειλαν δέκα επεισόδια έτοιμα, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο. Όταν άρχισα να διαβάζω, αμέσως κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Ένιωσα ότι θα ξεχωρίσει, ένιωσα την επιτυχία. Κι όταν έμαθα και τους υπόλοιπους συντελεστές –όχι μόνον τους ηθοποιούς, αλλά και τους τεχνικούς, όλους, βεβαιώθηκα».

Advertisements

«Στον δρόμο μού μιλάνε για την Μυρσίνη αλλά δεν με φωνάζουν με το όνομά της, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ένας ίσιος χαρακτήρας δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η Μόνικα Μπελούτσι έλεγε ότι για να κάνεις τον κακό πρέπει να είσαι πολύ καλός ηθοποιός και πολύ καλός άνθρωπος. Κι εγώ το κατάλαβα αυτό και απορώ με τον εαυτό μου.
Πηγαίνω με τόσο μεγάλη χαρά στα γυρίσματα, υπάρχει μεγάλη συμπάθεια ανάμεσά μας, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα, αλίμονο. Ναι, βλέπω κι εγώ τις “Μέλισσες” για να αυτοδιορθώνομαι. Κάποιες στιγμές με συγκινούν. Δεν είναι μόνο τα γεγονότα ή η πλοκή, αλλά κυρίως η ατμόσφαιρα, το πώς παίζουν όλοι, η αισθητική, οι τεχνικοί, που κάνουν την σειρά ξεχωριστή».

Θα ήθελα να συνεχιστεί η σειρά αλλά να μην τραβηχτεί από τα μαλλιά

«Οι ερωτικές σκηνές είναι πολύ δύσκολες. Εκτίθεσαι, ψυχικά κυρίως, αλλά εγώ πιστεύω ότι όταν τις κάνεις με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, όταν τις κάνεις τίμια, εξαγνίζονται. Ο έρωτας και ο θάνατος διέπουν την ζωή μας.

Advertisements

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Τι είναι η απιστία; Πρώτα απ΄όλα δεν ανήκει κανείς σε κανέναν. Κυρίως είναι θέμα επιλογών, πώς θέλεις να ζήσεις. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όταν είσαι με έναν σύντροφο καλό είναι να μην τον ρεζιλεύεις. Δεν χρειάζεται να είσαι συμβιβασμένος, αναγκαστικά, μέσα σε μια κατάσταση. Έχει να κάνει με την ζωή που θέλεις να ζήσεις. Είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλη τύχη να έχεις έναν σύντροφο που σε καλύπτει εφ όλης της ύλης.
Για την Μυρσίνη, η σχέση της με τον Κυπραίο είναι μια καταφυγή, το κάνει για να κρατηθεί στην ζωή. Νομίζω ότι η σχέση με τον άντρα της είναι πολύ γερή. Ένας φίλος, πατέρας που έχασε τον γιο του, έλεγε πόσο σωστό είναι σεναριακά να επιζητά τον έρωτα η Μυρσίνη μετά τον θάνατο του Σέργιου. Το έκανε και ο ίδιος. Είναι πολύ περίεργο το πώς δουλεύει το μέσα μας».

Advertisements
Φωτογραφία: Άγριες μέλισσες, ΑΝΤ1

Φωτογραφία: Άγριες μέλισσες, ΑΝΤ1

«Αν την δικαιολογώ; Κάθε ηρωίδα που κάνω οφείλω να την αγαπώ για να μπορέσω να της δώσω την έκταση και την διάσταση που διαθέτει και όχι κάτι μονοσήμαντο. Η Μυρσίνη δεν είναι απλώς μια σκληρή πεθερά, που φέρεται έτσι άσχημα στην Ασημίνα. Είναι πληγωμένη, ερωτική, αγαπάει τα παιδιά της ενώ συνεχώς κινείται στην ατμόσφαιρα η απουσία του Σέργιου. Δεν θα ησυχάσει αν δεν βρει την άκρη του νήματος». 

https://www.bovary.gr

Προστεθείτε στους 2.116 εγγεγραμμένους.

Follow me: https://twitter.com/Serendipity311on Twitter https://www.facebook.com/Serendipityblog.net/ on Facebook https://www.instagram.com/3.serendipity/ on Instagram

Σχολιάστε