Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑμεΑ: Η ασέβεια που λαμβάνουν καθημερινά από την κοινωνία ακόμα και σήμερα

Μπορεί να ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο και μια αναπτυγμένη κοινωνία του 21ου αιώνα, όμως ο σεβασμός στα ΑμεΑ ακόμα δεν υπάρχει. 

Στην Ελλάδα του 2019 και παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει κατά καιρούς, ο σεβασμός στα ΑμεΑ δεν είναι εμφανής μέχρι και σήμερα. Κι αυτό γιατί οι Έλληνες οδηγεί αποφασίζουν να αγνοούν αυτά τα άτομα, όταν παρκάρουν.

Advertisements

Τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας αποκάλυψαν ότι κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου χιλιάδες ήταν οι οδηγοί που συμπεριφέρθηκαν χωρίς σεβασμό στα άτομα αυτά και αποφάσισαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στις ράμπες για ΑμΕΑ, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και σε σημεία που κινούνται πιο εύκολα τα παραπάνω άτομα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Τροχαία, το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου σημειώθηκαν συνολικά 52.024 παραβάσεις και πιο αναλυτικά οι εξής: 9.531 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ, 25.833 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,  7.331 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς, 5.818 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, 1.861 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, 764 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και 1.105 για ηχορύπανση από οχήματα.

Advertisements

Είναι σημαντικό να πούμε πως το πρόγραμμα αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κυκλοφορία τόσο των πεζών, όσο και των οδηγών.

Τα σφάλματα αυτά των Ελλήνων οδηγών επιβεβαιώνουν πως ο σεβασμός στα ΑμεΑ συνεχίζει να μην υπάρχει, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η καθημερινότητα των πολιτών και να υποβαθμίζεται η  ποιότητα ζωής τους. Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, με σκοπό να περιοριστεί η παραβατικότητα των οδηγών.

Advertisements

Μαζί με 2.067 ακόμα followers

Follow me: https://twitter.com/Serendipity311on Twitter https://www.facebook.com/Serendipityblog.net/ on Facebook https://www.instagram.com/3.serendipity/ on Instagram

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: