Μετάβαση στο περιεχόμενο

Black Friday: Ξέρουμε τι θα αγοράσεις αυτή τη χρονιά!

To Black Friday στην Ελλάδα γιορτάζεται εδώ και μερικά χρόνια, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο. Ξέρουμε τι θα αγοράσεις φέτος, πόσα θα ξοδέψεις και από πού θα τα ψωνίσεις. 

Το Black Friday στην Ελλάδα είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο και όλοι ανυπομονούν για τις 29 Νοεμβρίου. Μπορεί εσύ να μην έχεις σκεφτεί ακόμη τι θα αγοράσεις, αλλά εμείς ξέρουμε. Όπως, ξέρουμε κατά μέσο όρο πόσα θα ξοδέψεις και από πού θα τα αγοράσεις.

Advertisements

Συγκεκριμένα, το Picodi.com κοινοποίησε μια έρευνα με βάση εσωτερικά δεδομένα για τη Black Friday και ποια θα είναι η συμπεριφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.

Άνδρες VS Γυναίκες: Ποιος νικά σε αυτή τη μάχη; Ενώ θα περίμενες πως οι γυναίκες κάνουν περισσότερες αγορές τη «Μαύρη Παρασκευή» αυτό δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, το 85% των online αγοραστών είναι οι άνδρες και 72% οι γυναίκες.

Ωστόσο, οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερα προϊόντα: 3,4 σε σύγκριση με 3 των ανδρών. Παραδόξως, οι άνδρες δαπανούν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες το Black Friday. Μια μέση γυναίκα είναι πρόθυμη να δαπανήσει περίπου 157 ευρώ, ενώ ένας μέσος άνθρωπος περίπου 202 ευρώ.

Ο λόγος πίσω από μια τέτοια διαφορά μπορεί να είναι το γεγονός ότι στο Black Friday η κορυφαία κατηγορία προϊόντων που αγοράζονται από τους άνδρες είναι τα ηλεκτρονικά. Εκτός από αυτό, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αγοραστές επέλεξαν ρούχα και παπούτσια ως κορυφαίες αγορές τους.

Advertisements

Η Black Friday είναι όλη σχετικά με τις προσφορές. Οι ερωτηθέντες γυναίκες επιλέγουν ένα εκπτωτικό κουπόνι ή τον κωδικό ως το αγαπημένο τους είδος της προώθησης. Η δεύτερη θέση παίρνει χαμηλότερη έκπτωση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων, ενώ η τρίτη θέση είναι η υψηλότερη έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Από την άλλη πλευρά, η αγαπημένη έκπτωση των ανδρών είναι μια υψηλότερη έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Ακολουθεί μια χαμηλότερη έκπτωση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων και στη συνέχεια ένα κουπόνι έκπτωσης.

Black Friday στην Ελλάδα

Από που ψωνίζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες;

Το 29% των ερωτηθέντων θα ψωνίσει στα φυσικά καταστήματα και το 18% προτιμάει να διαδικτυακά. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%) θα ψωνίσει και στα δύο.

Σε πολλές χώρες δημιουργούνται ειδικά μαθήματα για το πώς να αντέξει κανείς τις ατελείωτες ουρές. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να χάσουν το χρόνο τους στέκοντας στις ουρές. Για αυτό το λόγο το online shopping κερδίζει όλο και περισσότερους αγοραστές κάθε χρόνο.

Advertisements

Εκείνοι που αποφασίζουν να πραγματοποιούν παραγγελίες στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις ουρές και μπορούν να ψωνίζουν όλο το 24ωρο. Στην Ελλάδα οι ώρες αιχμής των αγορών πέφτουν τα μεσάνυχτα και 2 το μεσημέρι. Οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές στο σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο τους ή ακόμα και κατά την εργασία.

Black Friday στην Ελλάδα

Η έκθεση βασίζεται σε αρχειακά στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας Picodi.com, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το Picodi.com μεταξύ 9-20 Οκτωβρίου 2019.

Follow me: https://twitter.com/Serendipity311on Twitter https://www.facebook.com/Serendipityblog.net/ on Facebook https://www.instagram.com/3.serendipity/ on Instagram

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: