Πώς είναι να είσαι μια πραγματικη πρωτοπόρος στην ηθική μόδα;

στις

Η δουλειά μου είναι… Είμαι creative director στο brand lemlem, όπου συμμετέχω ενεργά στις στρατηγικές και τις καθημερινές δραστηριότητες. Κάθε σεζόν βοηθώ στις συλλογές και τις συνεργασίες και δουλεύω μαζί με την ομάδα μου πάνω στους στόχους μας. 

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω… Μοντέλο. Στα εφηβικά μου χρόνια έβλεπα videos με πασαρέλες από shows στην Ευρώπη. Επίσης είχα μια αφίσα της Naomi Campbell στο δωμάτιό μου. 

Advertisements

Σ’ αυτή τη βιομηχανία μπήκα… Όντας πολύ τυχερή. Συνάντησα τους κατάλληλους ανρθώπους στην καριέρα μου. Αργότερα αποφάσισα να φτιάξω το brand lemlem, μετά από ένα ταξίδι στην πατρίδα μου, Addis Ababa. Οι τοπικοί τεχνίτες σιγά σιγά άρχισαν να χάνουν τις δουλειές τους καθώς το fast fashion άρχισε να φτάνει και στην Αιθιοπία. Το να δημιουργήσω το lemlem ήταν ο τρόπος μου να τους βοηθήσω να κρατήσουν τα εισοδήματά τους φέρνοντας αυτή την όμορφη παραδοσιακή τέχνη των υφαντών στην παγκόσμια αγορά. 

Αγαπώ αυτό που κάνω γιατί… Κάθε μέρα είναι μοναδική με πολλών ειδών δημιουργικές προκλήσεις. Λατρεύω το ότι μπορώ να αντλήσω έμπνευση από διάφορα πράγματα. Είμαι ακόμα πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνουμε αλλά και με τον στόχο μας. 

Η καλύτερη στιγμή μέσα στη μέρα είναι… Τα πρωινά. Προσπαθώ να κερδίσω λίγο χρόνο με τον εαυτό μου. Κάνω διαλογισμό και τρώω πρωινό πριν η μέρα μου αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα απασχολημένη. 

Advertisements

Η πιο δύσκολη στιγμή της μέρας είναι… Τα μεγάλα meetings που αφορούν budgets. Είμαι πάντα πολύ πιο χαρούμενη όταν μιλάμε για σχέδια!

Η πτυχή της δουλειάς μου που εκπλήσσει τον κόσμο είναι… Το πόσο πολύ ασχολούμαι με τη δημιουργική διαδικασία. Συνεργάζομαι πολύ στενά με την ομάδα του design πολύ στενά αλλά και με τους social media και marketing experts. 

Τα τρία χαρακτηριστικά που με βοήθησαν να πετύχω είναι… Η επιμονή, η περιέργεια και το ενδιαφέρον μου για τους άλλους ανθρώπους. 

Πώς είναι να είσαι μια πραγματικη πρωτοπόρος στην ηθική μόδα;

Η μεγαλύτερη αλλαγή στη βιομηχανία μου αυτή τη στιγμή είναι… Η συμμετοχικότητα, η βιωσιμότητα, η αειφορία και οι αλλαγές στην τεχνολογία. Όλα αυτά μας οδηγούν στο να βρούμε νέες λύσεις που θα έχουν θετική επίδραση στον πλανήτη και τους ανθρώπους. 

Advertisements

Το ένα πράγμα που εύχομαι να ήξερα όταν ξεκίνησα… Είναι τό ότι η ζωή συνεχώς σε εκπλήσσει αλλά θα μάθεις από αυτό. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια και άνθρωποι που θα σου πουν όχι. Είναι σημαντικό να συνεχίζεις και να ανταποκρίνεσαι στις προκλήσεις. 

Αν κάποιος θέλει να κάνει τη δουλειά μου πρέπει να ξεκινήσει με… Μία εξερεύνηση της πιο καλλιτεχνικής του πλευράς. Αυτοί που θέλουν να γίνουν μοντέλα προτείνω να συνεργαστούν με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και το μακιγιάζ για παράδειγμα. Ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον με το portfolio του. Η νέα γενιά έχει πλέον αμέτρητα εργαλεία και εφαρμογές για να δημιουργήσει cool περιεχόμενο. 

Advertisements

Σε δέκα χρόνια από τώρα θέλω να… Να συνεχίσω να προσπαθώ για το lemlem, τόσο για το brand όσο και για το ίδρυμα. Κοιτώντας πίσω, στα τελευταία 10 χρόνια, είμαι περήφανη για όσα έχουμε καταφέρει. Ανυπομονώ να κάνουμε ακόμα περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. 

https://www.harpersbazaar.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s