Έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι το Facebook ανοίγει την κάμερα του κινητού σου;

στις

Πώς θα παρατηρήσεις το bug στο iOS;

Μπορεί να μην το παρατηρήσεις με την πρώτη ματιά, αλλά θα το παρατηρήσεις όταν ανοίξεις μια εικόνα στο Facebook και στη συνέχεια κάνεις swipe down για να επιστρέψεις στο feed. Εκείνη τη στιγμή, η κάμερα είναι ενεργοποιημένη.

Η ανακάλυψη του bug στο iOS  έγινε αρχικά απ’ τον Joshua Maddux, ενώ στη συνέχεια το παρατήρησαν πολλοί χρήστες iOS.

bug στο iOS
Unsplash/ Thought Catalog

Σύμφωνα με τον Joshua Maddux, το bug στο iOS επηρεάζει όσους έχουν εγκατεστημένη την έκδοση iOS 13.2.2. Το bug δεν επηρεάζει τα iPhone με προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Apple. Όμως, κάποιοι ανέφεραν πως το παρατήρησαν ακόμα και σε iPhone με iOS 12.

Προς το παρόν η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο, όμως, θεωρείται δεδομένο ότι θα διορθώσει άμεσα το πρόβλημα με κάποιο update του iOS 13.

bug στο iOS
Unsplash/Joshua Hoehne

Μέχρι να βγει νέα έκδοση του iOS αυτό που πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς είναι να αποκλείσεις την πρόσβαση στην κάμερα στην εφαρμογή του Facebook απ’ τις ρυθμίσεις του iPhone σου.

To Facebook απ’ την πλευρά του σχολίασε το εξής:

Το συγκεκριμένο bug ενεργοποιεί την κάμερα σε κατάσταση προεπισκόπησης (preview) και τη διατηρεί ενεργή μέχρι να πατήσεις κάπου αλλού στην εφαρμογή. Σε κανένα σημείο δεν αποθηκεύεται η εικόνα που βλέπει η κάμερα στο preview, τόσο στην εφαρμογή, όσο και στους servers μας. Επιβεβαιώνουμε πως δεν ανεβαίνει τίποτα στο Facebook εξαιτίας του bug και η κάμερα δεν προχωρά σε λήψη από τη στιγμή που βρίσκεται σε preview mode. Έχουμε ήδη λανσάρει αναβάθμιση της εφαρμογής στο App Store για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Follow me: https://twitter.com/Serendipity311on Twitter https://www.facebook.com/Serendipityblog.net/ on Facebook https://www.instagram.com/3.serendipity/ on Instagram

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s