Το Facebook φροντίζει για την υγεία σου ανάλογα το φύλο και την ηλικία σου!

στις

Το Facebook λανσάρει ένα νέο εργαλείο, το «Preventive Health», το οποίο θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμο, όπως όλα δείχνουν! Η νέα εφαρμογή στο Facebook φροντίζει για την υγεία σου! Πώς;

Advertisements

Μια νέα εφαρμογή στο Facebook φροντίζει για την υγεία σου! Το νέο εργαλείο ονομάζεται «Preventive Health» και μπορεί να σε ωθήσει να κάνεις τακτικά check-ups, αναλόγως την ηλικία και το φύλο σου.

Προς το παρόν, το εργαλείο αυτό θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από σήμερα κι αναμένεται να λανσαριστεί και σε άλλες χώρες.

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ αποφεύγουν τη συνιστώμενη προληπτική φροντίδα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα προληπτικά μέτρα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν ασθένειες όσο είναι νωρίς ώστε να μην αναπτυχθούν!

Ωστόσο, παράγοντες όπως η ευαισθητοποίηση, η πρόσβαση και το κόστος εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους να κάνουν τα check-up τους.

εφαρμογή στο Facebook

Το νέο εργαλείο του Facebook, θα παίρνει τις προσωπικές πληροφορίες σου απ’ το account σου και θα σου προτείνει να κάνεις check-ups αναλόγως με την ηλικία σου.

Advertisements

Κι αν επιλέξεις να κάνεις τον έλεγχο, το Facebook θα σου προτείνει πού μπορείς να το κάνεις! Πλέον, δεν θα έχεις καμία δικαιολογία και όλα θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού.

εφαρμογή στο Facebook

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το Facebook θα εμφανίζει έναν χάρτη και οι χρήστες θα μπορούν να δουν και προσιτές επιλογές, ακόμη κι αν δεν έχουν ασφάλιση. Και μόλις βρεις το κέντρο που θέλεις, μπορείς στη συνέχεια να κλείσεις απευθείας από το Facebook ένα ραντεβού, το οποίο το Facebook θα το καταγράψει στην εφαρμογή του «Preventive Health».

εφαρμογή στο Facebook

Παράλληλα, θα σου έρχεται μια ειδοποίηση για το ραντεβού για να μην ξεχαστείς!

Advertisements
εφαρμογή στο Facebook

Πλέον, θα «φακελώνεις» τους followers σου σε κατηγορίες… χωρίς να το γνωρίζουν!

Όπως αναφέρει το app, το Preventive Health θα εστιάζει στις καρδιακές ασθένειες και τον καρκίνο, μαζί με την γρίπη και σχετικές υπενθυμίσεις ώστε να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κι αφού κάνεις τον έλεγχο, μπορείς να το τσεκάρεις μέσα στην εφαρμογή.

Ωστόσο, ένα ζήτημα που προκύπτει και προκαλεί ανησυχίες είναι τα προσωπικά δεδομένα. Θέλεις πραγματικά το Facebook να γνωρίζει τόσο σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή σου, την υγεία σου και τις εξετάσεις σου;

Advertisements

Το Facebook αναφέρει πως δεν αποθηκεύει καμία πληροφορία σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, απλά σε προτρέπει να τις κάνεις, χωρίς να κρατά κανένα αρχείο.

Και φυσικά αυτές οι πληροφορίες σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δημόσιες.

Μαζί με 2.107 ακόμα followers
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s