Ταξίδι με γκρούπ ή μόνοι;

στις

Ταξίδι με Group

Πρώτο κομμάτι στο οποίο θα σταθώ είναι η οργάνωση ενός ταξιδιού. Και όταν λέω οργάνωση εννοώ, από το κλείσιμο των εισιτηρίων και των καταλυμάτων, μέχρι το τι θα δεις και τι θα κάνεις στο ταξίδι σου. Επιλέγοντας ένα ταξιδιωτικό γραφείο, το θέμα της οργάνωσης δε θα πρέπει να σας απασχολεί, αφού όλα είναι διευθετημένα από αυτούς. Θα ανήκετε σε ένα γκρουπ με ξεναγό, ο οποίος θα είναι πάντα πρόθυμος να σας εξηγήσει τι βλέπετε και θα ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα, που άλλοι έχουν επιλέξει για εσάς. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε λυμένο και το πρόβλημα της μετακίνησης, αποφεύγοντας την τοπική συγκοινωνία και τον κίνδυνο να χαθείτε. 

Advertisements

Ένα ακόμη θετικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι μπορείτε να «κλείσετε» την εκδρομή όποτε επιθυμείτε, ακόμη και τελευταία στιγμή, χωρίς επιπλέον κόστος, αφού τα ταξιδιωτικά γραφεία ως επαγγελματίες έχουν συγκεκριμένες προσφορές. Ακόμη, η ασφάλεια είναι από τους κυριότερους λόγους που επιλέγονται τα οργανωμένα ταξίδια, καθώς ένα αξιοπρεπές γραφείο εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού, ενώ το γεγονός ότι ανήκεις σε ένα σύνολο, αν μη τι άλλο προσφέρει αίσθημα σιγουριάς και άνεσης. Αντίθετα, αν ταξιδεύετε μόνοι με ένα backpack στη πλάτη, είναι λογικό να αισθάνεστε πιο ευάλωτοι σε έναν άγνωστο τόπο. Επιπλέον πολλά από τα ταξιδιωτικά πακέτα που προσφέρονται, συμπεριλαμβάνουν ορισμένα από τα γεύματα της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα από τον προϋπολογισμό σας για πρόσθετα έξοδα. Τέλος, στα θετικά του οργανωμένου ταξιδιού μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την μεγαλύτερη κοινωνικότητα. Βρισκόμενοι σε ένα γκρούπ θα γνωρίσετε αναγκάστηκα πολλούς ανθρώπους, άρα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ανοίξετε τον κύκλο γνωριμιών σας ή απλώς να βρείτε καλή παρέα για να περάσετε ευχάριστα την συμβίωση του ταξιδιού. 

Ταξίδι μόνοι

Advertisements

Ταξίδι μόνοι, σημαίνει ότι πρέπει να επιμεληθείτε εσείς τα πάντα σχετικά με την οργάνωση. Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα χάνετε αρκετό χρόνο και μια υποτιθέμενη σιγουριά, όμως σίγουρα θα κερδίσετε την ευελιξία του προγράμματος και ένα είδος ανεξαρτησίας. Θα είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές σας και θα αποφύγετε τα υπερβολικά τουριστικά μέρη που θα σας πήγαιναν χωρίς την θέληση σας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνω ότι σε ένα γκρουπ συνήθως υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικά γούστα, κάτι που σημαίνει ότι πολλές φορές θα αναγκαστείτε να καταπιέσετε τα θέλω σας για το κοινό καλό, κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην αντίθετη περίπτωση.

Advertisements

Μπορεί αν ταξιδεύετε μόνοι να μην έχετε ένα λεωφορείο να σας πηγαίνει όπου θέλετε, αλλά χρησιμοποιώντας τη τοπική συγκοινωνία έρχεστε πιο κοντά στους ανθρώπους της εκάστοτε περιοχής, καταλαβαίνοντας λίγο καλύτερα τη κουλτούρα τους. Και βέβαια πλέον με την απελευθέρωση του διαδικτύου τα gps, δε θα σας αφήσουν να χαθείτε ποτέ. Επίσης, οι είσοδοι στα αξιοθέατα δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου, άρα το ποσό που θα πληρώσετε στο ταξιδιωτικό γραφείο δεν είναι το μοναδικό budget που θα χρειαστείτε. Αντίθετα, μόνοι σας, διαλέγετε εσείς σε ποια μουσεία θέλετε να ξεναγηθείτε και γλιτώνετε τα περιττά έξοδα. Τέλος, ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που επιλέγει κανείς να μην ακολουθήσει κάποιο οργανωμένο ταξίδι, είναι σε άπταιστα ελληνικά το «early booking». Γνωρίζοντας αρκετούς μήνες πριν τις ημερομηνίες που θέλετε να ταξιδέψετε, οι τιμές που θα βρείτε μόνοι σας στα site των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχείων, είναι αισθητά πιο χαμηλές από τους τιμοκαταλόγους των ταξιδιωτικών γραφείων. 

Στη τελική, όποια από τις δύο επιλογές και να διαλέξετε, το σημαντικό είναι να περάσετε καλά και αυτό μόνο πρέπει να σκέφτεστε.

https://www.huffingtonpost.gr

Μαζί με 2.106 ακόμα followers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s