Άντρας

Κόψε το μισό σου μούσι για να σωθεί ένα δάσος

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα, ειδικά στον Αμαζόνιο, είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι του πνεύμονα του πλανήτη. Αν δεν ληφθούν τώρα σοβαρά μέτρα για την προστασία των δασών, τότε η κατάσταση, που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε λίγα χρόνια, θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Advertisements

Την περασμένη Παρασκευή (20/9) από το Λονδίνο έως τη Νέα Υόρκη και από το Περθ έως το Παρίσι, ακτιβιστές για το κλίμα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή στην ιστορία του πλανήτη.

Advertisements

Αυτή η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για το κλίμα έχει δημιουργήσει και διάφορα κινήματα σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Αυστραλία και το κίνημα ‘με το μισό μούσι’ ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το ξεκίνησε ο Αυστραλός James Stanton-Cooke, ο οποίος ξυρίστηκε από τη δεξιά πλευρά του προσώπου του και στην αριστερή άφησε την πλούσια γενειάδα του.

Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Η καταστροφή είναι τεράστια και πραγματικά είμαι σοκαρισμένος. Έψαχνα τρόπο να επικοινωνήσω με τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να κάνω γνωστό σε όλους πόσο έχει πληγωθεί ο πλανήτης μας. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ερωτηματικό σε όποιον με έβλεπε, έτσι ώστε να αναρωτηθεί γιατί έχω μισό μούσι. Στη συνέχεια τους εξηγώ τη μεταφορά. Βλέπεις το 50% των δασών μας έχει πλέον καταστραφεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο μούσι μου».

Advertisements

O ακτιβιστής από την Αυστραλία μαζεύει χρήματα μέσω του κινήματός του, τα οποία στέλνει απευθείας σε οργανώσεις που έχουν αναλάβει την αναδάσωση του Αμαζονίου. Παράλληλα, καλεί όποιον αισθάνεται την ίδια απόγνωση για την καταστροφή των δασών να κόψει το μούσι του στη μέση και να συμμετάσχει στο κίνημα.

Ήδη πάντως αρκετοί το έχουν επιχειρήσει.

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)

https://www.oneman.gr

Μαζί με 2.121 ακόμα followers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: