Το «hindsight» είναι το σύνδρομο που όλοι λίγο-πολύ έχουμε!

στις

Η ζωή είναι γεμάτη αποφάσεις. Από μικρές αποφάσεις όπως το τι θα φάμε για βραδινό, μέχρι μεγαλύτερες αποφάσεις όπως το ποια καριέρα θα ακολουθήσουμε. Παίρνεις τις σωστές αποφάσεις ή για τις περισσότερες μετανιώνεις;

Είναι στην ανθρώπινη φύση να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε τους δρόμους που δεν επιλέξαμε τελικά και να αναρωτιόμαστε «τι θα γινόταν αν…. » , «πήρα τις σωστές αποφάσεις;» . Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αγγλία αποκάλυψε πως πολλοί άνθρωποι δεν είναι χαρούμενοι με τον τρόπο με τον οποίο ζουν τη ζωή τους. Και αυτό είναι στενάχωρο.

«Hindsight» το λένε στην Αγγλία, δηλαδή… εκ των υστέρων, όταν ποια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ή μήπως μπορείς;

Πόσοι παίρνουν τις σωστές αποφάσεις στη ζωή και πόσοι μετανιώνουν;;

Σύμφωνα με μια έρευνα σε 2000 ενήλικες στην Αγγλία, 4 στους 10 ανθρώπους μετανιώνουν για τον τρόπο που ζουν τη ζωή τους. Το να σπαταλούν πολύ χρόνο στη δουλειά και να μην ταξιδεύουν είναι ένα από τα ζητήματα που μετανιώνουν περισσότερο.

Για τι άλλο μετανιώνουμε; Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί ήταν εκείνοι που μετανιώνουν για το γεγονός ότι παραμελούν την υγεία τους και δεν περνούν τόσο χρόνο με την οικογένειά τους. Παράλληλα, πολλοί εύχονται να ήταν καλύτεροι γονείς για τα παιδιά τους. Και για όλα αυτά που μετανιώνουμε αποτελούν και τα κίνητρά μας.

Το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως θέλει να κάνει μια θετική αλλαγή στη ζωή του στο κοντινό μέλλον. Γιατί όλοι μας κάποια στιγμή θα φύγουμε από αυτή τη ζωή και δεν γνωρίζουμε το πότε. Δεν είναι κρίμα να μην έχεις ζήσει τη ζωή που θέλεις;

Αυτή η έρευνα πραγματικά μας «ξυπνά», μας καλεί να δούμε πώς θέλουμε να περνούμε τον περισσότερο χρόνο και να θέσουμε τα θεμέλια για όσους έρχονται μετά από μας.

Μπορεί να αποτελέσματα της έρευνας να μην είναι και τόσο ευχάριστα αλλά η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Πάνω από το 50% δήλωσε πως δεν είναι αργά να αλλάξουν μονοπάτι στη ζωή και να πετύχουν περισσότερα. Η αδράνεια είναι το πράγμα για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο με 3 στους 4 ενήλικες να ισχυρίζονται πως είναι η κύρια αιτία που ενώ θέλουν να κάνουν πολλά πράγματα δεν τα κάνουν.

Το να αφήσει κάποιος πίσω μια καλή… υστεροφημία αποτελεί ανησυχία πολλών ανθρώπων. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων ανησυχούν για το πώς θα τους θυμούνται τα παιδιά τους και θέλουν να δημιουργήσουν όμορφες, οικογενειακές αναμνήσεις.

Κι ενώ όλοι θέλουν φεύγοντας να αφήσουν μια θετική και ελπιδοφόρα ανάμνηση, οι περισσότεροι θεωρούν πως θα αφήσουν την εικόνα ενός αγχώδη τύπου και… moody.

Τέλος, αυτό που έχει επίσης, ενδιαφέρον είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς, μετανιώνουν που έδωσαν τόση βάση στην οικονομική επιτυχία.

Αλλά όπως είπαμε…. ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις μονοπάτι στη ζωή!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s