Οι νέες ταυτότητες δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα κι αυτός είναι ο λόγος!

Κι ενώ όλοι συζητούσαμε για τις νέες ταυτότητες τις οποίες θεωρούσαμε πως θα είχαμε στο χέρι μας ή στο πορτοφόλι μας από το 2020, όλα ακυρώνονται. Γιατί;

Οι νέες ταυτότητες στην Ελλάδα δεν θα έρθουν ποτέ μάλλον, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο με τον οποίο μας είχαν παρουσιαστεί. Συγκεκριμένα, πλέον και με επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ματαιώνεται ο διαγωνισμός προμήθειας νέων ταυτοτήτων.

Γιατί προχωρά σε αυτή τη ματαίωση η νέα ηγεσία; Γιατί θέλει να δημιουργήσει την «Κάρτα του Πολίτη», η οποία δεν θα είναι μια απλή ταυτότητα αλλά θα τα έχει όλα μέσα. Δηλαδή; ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ίσως Αριθμό Μητρώου ΕΦΚΑ και όλα αυτά που μας χρειάζονται σε διάφορες δουλειές και «συναλλαγές» μας με το Δημόσιο και κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε δεν τα έχουμε.

Το νέο Υπουργείο, λοιπόν, σταματά τις νέες ταυτότητες και αναμένεται να κηρυχθεί νέος διαγωνισμός με πρόσθετες προδιαγραφές. Και ξέρετε πώς το μεταφράζουμε εμείς αυτό; Χρόνος! Πόσο χρόνο θα πάρει κι αν θα κρατήσουμε ποτέ τελικά αυτήν την «Κάρτα του Πολίτη» στα χέρια μας άγνωστο αλλά είμαστε αισιόδοξοι.

Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με τόσα επισφαλή έγγραφα ταυτοποίησης και γι’ αυτό έχει δεχθεί πολλές φορές επικρίσεις αναφορικά με την άνεση της μετακίνησης των πολιτών της ακόμα και εντός Σένγκεν.

Όλα αυτά, όμως, δεν τα βγάζουμε απ’ το μυαλό μας, αφού η ανακοίνωση έγινε απ’ το αρμόδιο υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s