Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2019, αν όλα πάνε καλά, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή με την αγωνία των υποψήφιων να κορυφώνεται.

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας και οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ απ’ το Έθνος, οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία µε τα βαθµολογικά κέντρα, εργάζονται εντατικά προκειµένου στο τέλος της εβδοµάδας να αναρτήσουν τους βαθµούς σε όλα τα λύκεια της χώρας.

Παράλληλα, μέχρι τις 5 Ιουλίου θα γνωστοποιηθούν και οι βαθμοί για τα ειδικά μαθήματα, ώστε να μπορούν οι μαθητές τελικά να κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού μέχρι τις 15 Ιουλίου που είναι και η καταλυτική ημερομηνία. Μετά το πέρας αυτής, δεν θα γίνει δεκτή καμία υποβολή και καμία τροποποίηση.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για τις βάσεις, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες θα δώσουν και τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις των υποψήφιων.

Ποια είναι οι εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο;

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις, όπως αναφέραμε, δεν είναι απολύτως ασφαλείς, ωστόσο με μια πρώτη εικόνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

Για το 1ο επιστηµονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών:

Το επίπεδο των θεµάτων ήταν περίπου ίδιο µε πέρυσι, συνεπώς οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν αναµένεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις. Και στα τρία µαθήµατα (Λατινικά, Ιστορία και Αρχαία) τα θέµατα ήταν βατά και οι υποψήφιοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως έγινε σε άλλα µαθήµατα. Οι καθηγητές εκτιµούν ότι κατά πάσα πιθανότητα η πορεία των βάσεων δεν θα είναι πτωτική και ότι θα υπάρξουν µικρές αυξοµειώσεις, ανάλογα µε το τµήµα.

Για το 2ο επιστηµονικό πεδίο Θετικών Σπουδών:

Σε σχολές όπως οι Πολυτεχνικές, Φυσικής, Μαθηµατικών, Χηµείας κ.ά. η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική, δεδοµένου ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων δείχνουν χαµηλές, κυρίως σε Φυσική και Χηµεία.

Για το 3ο επιστηµονικό πεδίο Επιστηµών Υγείας και Ζωής:

Οι πολύ αισιόδοξες προβλέψεις µιλούν ακόµη και για πτώση των µορίων στις Ιατρικές Σχολές, συµπεριλαµβανοµένης και αυτής της Αθήνας, που µπορεί να κατέβει από τα 19.000 µόρια.

Για το 4ο επιστηµονικό πεδίο Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής:

Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις οικονοµικές επιστήµες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: