Πώς θα αποκτήσεις φωτογραφική μνήμη


Βελτίωσε τη γενικότερη μνήμη σου

Μια καλή αρχή είναι να θυμάσαι οτιδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο, όχι απαραίτητα σαν «φωτογραφία» στο μυαλό σου. Αν μεταφέρεις στη μνήμη σου κάθε πτυχή της ζωής σου και τη συνδέσεις με άλλα πράγματα που μπορεί να σου τη θυμίζουν τότε θα έχεις κάνει κάποια πρόοδο. Για παράδειγμα, μια γειτονιά με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο κ.ο.κ.

Η στρατιωτική μέθοδος

Για κάποιον που υπηρετεί σε οποιοδήποτε σώμα ασφαλείας, η μνήμη είναι ένα αρκετά σημαντικό όπλο. Μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους βελτίωσης της μνήμηςλοιπόν είναι αυτή του «σκοτεινού δωματίου». Σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο, υπάρχει μόνο μια λάμπα και κανένας άλλος περισπασμός. Κάθεσαι σε ένα σημείο όπου είναι εύκολο να την ανάψεις χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς. Πάρε ένα βιβλίο και άνοιξέ το σε κάποια σελίδα.

Διάβαζε μία-μία τις παραγράφους. Σε κάθε μία που τελειώνεις, σβήνε το φως και προσπάθησε να θυμηθείς τι έλεγε. Ρύθμισε ωστόσο την απόσταση ώστε όταν ανάβεις το φως τα μάτια σου να πέφτουν απευθείας στις λέξεις. Επανέλαβε τη διαδικασία έως ότου θυμάσαι κάθε λέξη της παραγράφου στη σωστή σειρά. Αυτή είναι μια μέθοδος που έχει αποτελέσματα μετά από ένα μήνα και καθημερινή εξάσκηση.

Συμπέρασμα

Το να έχεις φωτογραφική μνήμη είναι μια πολύ ξεχωριστή ικανότητα που θέλει εξάσκηση. 15 λεπτά την ημέρα δεν είναι αρκετός χρόνος για να αναπτύξεις μια ικανότητα που θα σε βοηθήσει σε όλη σου τη ζωή ακόμα και σε στιγμές που δεν το περιμένεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πάνω από 3 ώρες την ημέρα απλά βλέποντας τηλεόραση, χωρίς καμία ανάπτυξη ικανοτήτων. Οπότε αποφάσισε σε ποια πλευρά θέλεις να βρεθείς. Στης προσπάθειας ή στου καναπέ;

https://gr.askmen.com

Κατηγορίες:Άντρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: