Πανελλαδικές 2019: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

στις

Οι Πανελλαδικές 2019 φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους, καθώς οι υποψήφιοι μένουν να δώσουν Βιολογία και μετά ξεκινούν τα ειδικά μαθήματα για όσους τα έχουν επιλέξει. Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις;

Ποια πεδία εκτιμάται ότι θα πέσουν και ποια θα ανέβουν; Είναι νωρίς για να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις για τις βάσεις καθώς ακόμη δεν έχουν τελειώσει οι Πανελλήνιες και δεν έχει γίνει η βαθμολόγηση των γραπτών ώστε να γνωρίζουμε στατιστικά πώς τα πήγαν οι μαθητές.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι βάσεις είναι πιο πιθανό να πέσουν στο 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο.  Οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται επί σειρά ετών µε τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ επισηµαίνουν ότι η πιθανότητα της πτώσης είναι ορατή για αυτά τα δύο πεδία λόγω των χαµηλών επιδόσεων των µαθητών.

Όσον αφορά, όμως, το 1ο και 4ο πεδίο, οι βάσεις φαίνεται πως δεν θα έχουν μεγάλες αποκλίσεις απ’ τις περσινές.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορεία των βάσεων εξαρτάται από τρεις παράγοντες:

  • από τον αριθµό των εισακτέων,
  • από τη δυσκολία των θεµάτων, δηλαδή τις επιδόσεις των µαθητών
  • από τις επιθυµίες τους, αναλόγως το μηχανογραφικό που έχουν φτιάξει

Όσον αφορά στην εικόνα των γραπτών, µέχρι αυτήν τη στιγµή σε γενικές γραµµές, όπως τονίζουν στο «Έθνος της Κυριακής» βαθµολογητές, οι επιδόσεις είναι µέτριες σχεδόν σε όλα τα µαθήµατα και κυρίως στη Νεοελληνική Γλώσσα, στα Αρχαία, στα Μαθηµατικά, και σίγουρα στη Φυσική, βασικό µάθηµα στο 2ο πεδίο, κάτι που θα επιφέρει και πτώση των βάσεων στο πεδίο.

Να σημειώσουμε ότι η εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας (μάθημα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουνίου. Η εξέταση στα ειδικά μαθήματα γίνει για τα ΑΕΙ από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s