Πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά

στις

Πρώτη μάχη για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Επίσημη πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων με περίπου 102.000 υποψηφίους να διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ΑΕΙ.

Αύριο, Παρασκευή, θα πάρουν τη σκυτάλη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα επιστρέψουν στα εξεταστικά κέντρα το Σάββατο για να εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Σημειώνεται πως οι εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και Ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν στις 18 και 20 Ιουνίου αντίστοιχα. Μετά, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Μετά τη λήξη των Πανελλαδικών, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο το οποίο είναι σημαντικά διαφοροποιημένο σε σχέση με πέρυσι, καθώς λόγω των συγχωνεύσεων μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας εν μέσω της χρονιάς, θα υπάρξουν μόνο πανεπιστημιακά τμήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν απ’ το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει.

Η διάρκεια της εξέτασης:

Για όλα τα μαθήματα, η εξέταση κρατάει τρεις ώρες, με τους μαθητές να καλούνται στις αίθουσες από τις 08:00 και στις 08:30 να ξεκινούν το διαγώνισμα. Όλα τα διαγωνίσματα στα ΕΠΑΛ θα κρατήσουν τρεις ώρες, με εξαίρεση το μάθημα του αρχιτεκτονικού σχεδίου, που θα έχει διάρκεια τέσσερις ώρες.

Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα, για ξένες γλώσσες και Αρμονία, η εξέταση θα κρατήσει τρεις ώρες, στο Σχέδιο έξι ώρες, ενώ στο μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είκοσι λεπτά.

Τέλος, για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί από δύο έως έξι λεπτά και για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια μισής ώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s