Πτώχευσαν τα εστιατόρια του Jamie Oliver στη Βρετανία

στις

Τέλος στην αυτοκρατορία του Jamie Oliver. Ο διάσημος Βρετανός σεφ έπεσε θύμα της κρίσης με αποτέλεσμα ν’ αναγκάζεται να κλείσει 25 εστιατόριά του.

Πτώχευσαν τα εστιατόρια του Jamie Oliver στη Βρετανία και χάνονται 1.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Jamie Oliver την Τρίτη, πτωχεύουν τα περισσότερα απ’ τα εστιατόριά του στην αλυσίδα Jamie’s Italian.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα άρχισε τη δραστηριότητά της το 2008 σε πολύ εμπορικούς δρόμους κυρίως του Λονδίνου και μεγάλων πόλεων της χώρας.

«Είμαι συντετριμμένος από την πτώχευση των εστιατορίων μας στη Βρετανία. Είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που συμβαίνει και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας και τους προμηθευτές μας που δόθηκαν ψυχή τε και σώματι σε αυτή τη δραστηριότητα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια», έγραψε ο σεφ στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, τα εστιατόρια τέθηκαν υπό διαχείριση -μια μορφή προστασίας από τους δανειστές. Το δικηγορικό γραφείο KPMG, που όρισε ο όμιλος Oliver ως διαχειριστές, θα αναζητούσε έναν ή αρκετούς αγοραστές για την εξαγορά όλης της εμπορικής επιχείρησης ή μέρους αυτής.

Όμως, λίγο μετά την ανακοίνωση για την πτώχευση, το KPMG ανακοίνωσε ότι 22 από τα 25 εστιατόρια κλείνουν αμέσως και οριστικά.

«Δυστυχώς, το κλείσιμο αυτών των εστιατορίων οδηγεί στην απόλυση σχεδόν 1.000 εργαζομένων, από τους 1.300 των 25 εστιατορίων», τόνισε το KPMG.

Τονίζεται πως τα εστιατόρια του Όλιβερ στο εξωτερικό δεν θα πληγούν από την εξέλιξη αυτή.

Ένας εκ των διαχειριστών του KPMG, είπε πως οι επιχειρηματικές συνθήκες στον τομέα της εστίασης είναι οι πιο σκληρές που έχει γνωρίσει ποτέ στη Βρετανία, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η διεύθυνση των εστιατορίων Oliver εργάστηκε ακατάπαυστα για να σταθεροποιήσει την επιχείρηση παρά την αύξηση των τιμών και μια μειωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις νέες επενδύσεις που ήταν απαραίτητες για να ανταποκριθεί η επιχείρηση στην κρίση ρευστότητας

Παράλληλα, πλήττονται το steakhouse Barbecoa και το Jamie Oliver’s Diner.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του 2017, ο διάσημος σεφ είχε ανακοινώσει το κλείσιμο έξι εστιατορίων της αλυσίδας Jamie’s Italian στη Βρετανία, επιρρίπτοντας τότε την ευθύνη στο Brexit που εξαιτίας του ακρίβυναν οι τιμές των προϊόντων που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των ιταλικών πιάτων του.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s