Χωρίς κατηγορία

Death Cleaning: Τακτοποίησε τη ντουλάπα σου σα να μην υπάρχει αύριο

Aν θέλεις να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου πραγματικά πολύ δραστικά, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη μέθοδο η οποία έρχεται από τη Σουηδία και έχει επηρεαστεί από την τακτική εκκαθάρισης που κάνουν στη ντουλάπα τους οι άνθρωποι οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και θα φύγουν από τη ζωή.

Η σκέψη πίσω από την τακτοποίηση αυτή είναι ότι κρατάμε ότι πραγματικά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία ή κάτι το οποίο έχει υψηλή υλική αξία και μπορεί όντως να φορεθεί στο μέλλον. Με λίγα λόγια, ότι θα μπορούσε να υπάρξει και να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον όταν εσύ θα φύγεις από τη ζωή.

Καλό είναι να μη βρίσκουμε μακάβρια την ιδέα του θανάτου αλλά να συμφιλιωθούμε με αυτή αφού ούτως ή άλλως είναι αναπόφευκτη. Αυτό είναι το motto του death cleaning.

Ουσιαστικά προκαλεί τον καθένα μας να ξεκαθαρίσει τα συρτάρια και τις ντουλάπες του από τα άχρηστα πράγματα κάτι που θα επιφόρτιζε αργότερα τους οικείους του. Κοινώς, κράτησε στο χώρο σου όσα πράγματα έχουν ουσιαστική αξία και όχι άχρηστα αντικείμενα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: