Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο Aberdeen για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα!

στις

Υπάρχουν άνθρωποι που ανυπομονούν για τη στιγμή που θ’ ανέβουν σ’ ένα αεροπλάνο για να ταξιδέψουν στον επόμενο προορισμό τους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που τους αγχώνει η σκέψη και μόνο ότι θα πρέπει να επιβιβαστούν σε αυτό.

Γι’ αυτήν τη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, μόλις διαβάσαμε την είδηση που θα τους χαροποιήσει ιδιαίτερα. Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο Aberdeen στο Ηνωμένο Βασίλειο, για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα!

Πιο συγκεκριμένα, εάν φοβάσαι τα αεροπλάνα οι ειδικοί έχουν να σου προτείνουν μια σειρά από τεχνικές όπως μεταξύ άλλων να παίρνεις βαθιές αναπνοές πριν από την πτήση, αλλά το αεροδρόμιο Aberdeen, στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε μία ακόμη καλύτερη λύση. Σε αυτό το αεροδρόμιο πλέον οι επιβάτες που φοβούνται τα αεροπλάνα, θα συναντούν σκύλους θεραπείας που είναι έτοιμοι να τους βοηθήσουν να ηρεμήσουν και να απολαύσουν περισσότερο το ταξίδι τους.

Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι αυτοί οι σκύλοι θεραπείας θα βοηθήσουν μερικούς ανθρώπους να μειώσουν το άγχος που νιώθουν πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Sophia Hsin/Stocksy

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Θεραπευτικών Σκύλων (ATD), τα σκυλιά είναι τα κατάλληλα ζώα θεραπείας, λόγω της ευαισθησίας τους στα δικά μας συναισθήματα. Έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι συναισθάνονται και συμπάσχουν με τους ανθρώπους. Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι όταν είσαι στεναχωρημένος, ο σκύλος σου έρχεται περισσότερο κοντά σου και προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Σύμφωνα με το ATD, και μόνο η παρουσία των σκύλων θεραπείας θα κάνει κάποιον να ξεχάσει έστω και λίγο τους προβληματισμούς του, τους φυσικούς ή συναισθηματικούς του πόνους, αλλά και το άγχος τους. Έτσι λοιπόν, είναι οι κατάλληλοι για να βοηθήσουν κάποιον που φοβάται τα αεροπλάνα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η πρωτοβουλία του αεροδρομίου Aberdeen είναι εξαιρετική, ενώ σύμφωνα με το Metro, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα διαθέτει σκύλους θεραπείας. Μάλιστα, οι ίδιοι πραγματοποίησαν κι ένα τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Κι εμείς ρωτάμε, μήπως μπορούμε να έχουμε σκύλους θεραπείας εκτός απ’ τα αεροδρόμια και στους εργασιακούς χώρους;

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο του Aberdeen, θα υπάρχουν συνολικά 14 σκύλοι θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων και γερμανικών ποιμενικών, golden retrievers, beagles και pug, ενώ σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια τους, όλα τα σκυλιά έχουν περάσει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Η ίδια τόνισε ότι απλά και μόνο ένα χάδι στον σκύλο επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση, έτσι ώστε όσοι φοβούνται τα αεροπλάνα, να ξεκινάνε πιο ήρεμα το ταξίδι τους!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s