Το «away mode» στο Instagram έρχεται και είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζαμε!

στις

To Instagram προσπαθεί να «πολεμήσει» το bullying online και όλα τα χαρακτηριστικά του προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το νέο χαρακτηριστικό του Instagram έχει ως στόχο να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να μην πέσεις θύμα bullying στα social media.

O επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri συζητά για το πώς η εταιρεία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών στο μέλλον. Ο Mosseri περιέγραψε ένα ευρύ φάσμα νέων χαρακτηριστικών που εξετάζονται επί του παρόντος στην εφαρμογή – υπογραμμίζοντας ότι το Instagram δίνει μεγάλη έμφαση στα μέτρα κατά του εκφοβισμού.

Ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα μέτρα κατά του bullying που εξετάζει η πλατφόρμα είναι να σταματήσει η παρενόχληση πριν καν ξεκινήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν η πλατφόρμα ειδοποιήσει έναν χρήστη ότι το σχόλιο που πρόκειται να κάνει είναι αρνητικό, η εφαρμογή θα του δίνει μια ώθηση ώστε να το πάρει πίσω το σχόλιο, πριν το δημοσιεύσει.

Η λειτουργία δεν θα τους εμποδίσει να αφήσουν ένα σχόλιο, αλλά θα τους δίνει μια επιπλέον «ευκαιρία» να σκεφτούν πριν δημοσιεύσουν κάτι και να τους αποτρέψουν με αυτόν τον τρόπο να προβούν στο σχόλιο.

Παράλληλα, το Instagram πειραματίζεται με τη δυνατότητα διαχείρισης συγκεκριμένων τύπων αλληλεπιδράσεων με μεμονωμένους χρήστες. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να εμποδίσει έναν λογαριασμό από το να σχολιάζει, αλλά μπορεί να του επιτρέπει να βλέπει τις δημοσιεύσεις.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει το Instagram είναι το «away mode». Ο στόχος με αυτό το χαρακτηριστικό είναι οι χρήστες να μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα απ’ την πλατφόρμα όταν περνούν μια δύσκολη στιγμή στη ζωή τους. Θα μπορούν δηλαδή, να φύγουν προσωρινά από το Instagram, χωρίς, όμως, να χρειάζεται να διαγράψουν τον λογαριασμό τους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s