Τεχνολογία

Βγάλε φωτογραφίες απ’ το κινητό σαν επαγγελματίας! | Τα πιο απλά tips

Πώς να βγάλεις φωτογραφίες απ’ το κινητό σου σαν επαγγελματίας; Ή έστω με καθαρό φωτισμό, χωρίς να είναι κουνημένες και πιξελιασμένες; Μπορείς!

Ευτυχώς, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και υπάρχουν κινητά που έχουν πολύ καλές κάμερες, επαγγελματικές, με τις οποίες μπορείς να κάνεις θαύματα. Οι φωτογραφίες απ’ το κινητό μπορούν πλέον -σε ορισμένες περιπτώσεις- να συγκριθούν με αυτές που είναι τραβηγμένες από μια απλή φωτογραφική.

Πώς θα βγάλεις φωτογραφίες απ’ το κινητό σου, οι οποίες μπορεί να μην είναι επαγγελματικές αλλά τουλάχιστον να έχουν αυτό το «κάτι»;; Να τις έχεις, να τις θυμάσαι ή να κάνεις κι ένα post στο Instagram;

Απλά tips για να βγάλεις φωτογραφίες απ’ το κινητό

Φωτισμός

Είναι αλήθεια. Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο ώστε να έχεις μια υπέροχη φωτογραφία. Τσέκαρε τις σκιές που δημιουργεί ο ήλιος.

Παρατήρησε το φως που αντανακλά στα κτίρια. Και μπορείς να βγάλεις πολλές φωτογραφίες στην λεγόμενη «golden hour», λίγο μετά την ανατολή του ηλίου ή λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Το κινητό σου δεν λειτουργεί και με τον καλύτερο τρόπο σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού.

Μην κάνεις ζουμ

Μην κάνεις ζουμ με το κινητό σου γιατί δεν θα φαίνεται ποτέ καθαρή η φωτογραφία. Αντ’ αυτού χρησιμοποίησε τα πόδια σου και πήγαινε πιο κοντά! Όχι, το ζουμ απ’ το κινητό δεν είναι ποτέ καλή ιδέα!

Κούνα το χέρια, όχι το κινητό

Προσπάθησε να μην κουνάς το κινητό σου και για να το κάνεις αυτό, κάνε λίγη εξάσκηση στο πώς το κρατάς.

Κράτησέ το οριζόντια αντί για κάθετα γιατί σου δίνει ένα ευρύτερο πλαίσιο.
Δες ποιο κουμπί σε εξυπηρετεί καλύτερα για να βγάλεις τη φωτογραφία, αν είναι το μεσαίο ή αυτό της έντασης ή ακόμη και ο αυτόματος χρονοδιακόπτης.

Όλα είναι θέμα γωνίας

Άλλαξε την οπτική γωνία. Αν θέλεις η φωτογραφία σου να βγει καλύτερα, αν κάτι δεν σου αρέσει στο αποτέλεσμα, τότε το κλειδί είναι να αλλάξεις τη γωνία λήψης της φωτογραφίας.

Μπορεί να χρειαστεί να καθίσεις στο έδαφος, να ανέβεις σε ένα ψηλό σημείο, να μετακινηθείς στο πλάι, να αλλάξεις το point of view, που λένε και οι Άγγλοι!

Καθάρισε την κάμερα

Ένας απλός κανόνας που πολύ συχνά ξεχνάμε. Καθάρισε την κάμερα!

Ακόμη κι αν θεωρείς πως δεν έχει τίποτα, πρέπει να καθαρίσεις την κάμερα με ένα πανάκι για να έχεις μια πιο καθαρή εικόνα και ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: