Τελικά με ένα restart λύνονται όλα τα προβλήματα στον υπολογιστή;

στις

Κολλάει το laptop σου, δεν ανοίγει μια καρτέλα που θέλεις, δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Κι αναρωτιέσαι τι να έπαθε πάλι… και τότε μια φωνή σου λέει «κάνε restart στον υπολογιστή» ! Σωστά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα πρόβλημα, κάνουν restart στον υπολογιστή τους και… λειτουργεί! Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές και έτσι ξαφνικά και μαγικά, λειτουργεί!

Είναι η πιο χρήσιμη και απλή συμβουλή που μας έδωσαν κάποτε και την ακολουθούμε πιστά. Αλλά γιατί; Πώς το να κάνεις restart στον υπολογιστή σου, λύνει όλα τα θέματα; Και τα λύνει όλα;;;

Γιατί όταν κάνεις restart στον υπολογιστή λειτουργεί;;

Ας σκεφτούμε τι γίνεται όταν ο υπολογιστής σου λειτουργεί. Ανοίγεις και κλείνεις προγράμματα, κάνεις εγκατάσταση ή απεγκατάσταση λογισμικού και apps.

Μερικές φορές προγράμματα, όπως ο περιηγητής στο Internet είναι ανοιχτά για ώρες ή και μέρες! Και πολλά άλλα πράγματα ξεκινούν και σταματούν κι εσύ δεν μπορείς να τα δεις.

Αυτό που ίσως να μην συνειδητοποιείς είναι ότι αφήνεις πολλά πράγματα πίσω σου ή αρκετά προγράμματα δεν έχουν τερματιστεί σωστά. Και όλες αυτές οι «εκκρεμότητες» που εσύ αφήνεις ανοιχτές, «μπλοκάρουν» τη μνήμη RAM. Και όταν αυτό…. γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε το σύστημα κολλάει, έχεις μηνύματα error και το πρόγραμμα δεν ανοίγει πια.

Έτσι, όταν εσύ κάνεις restart στον υπολογιστή σου, τότε κάθε πρόγραμμα και διαδικασία τελειώνει, καθώς ο υπολογιστής κλείνει και κάνει επανεκκίνηση.

Μόλις ο υπολογιστής σου ξεκινήσει το back up, τότε ο υπολογιστής σου καθαρίζει και εργάζεται πιο γρήγορα! Το να κάνεις restart τον υπολογιστή σου είναι το ίδιο με το να το απενεργοποιήσεις.

Ωστόσο, η επανεκκίνηση είναι μια πιο γρήγορη διαδικασία και προτιμάται!

Το συχνό restart μαρτυρά κι άλλα προβλήματα…

Το συχνό restart ίσως είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Το να χρειάζεται να κάνεις restart στο laptop σου πού και πού, τότε είναι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Αν, όμως, το κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι, τότε μάλλον υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, κομμάτι του hardware μπορεί να μη λειτουργεί σωστά, όπως και σημαντικά αρχεία των Windowss ή μπορεί να έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s