Τεχνολογία

Πρέπει να διαγράψεις τον Internet Explorer για πάντα κι από παντού!

Έχεις σταματήσει να χρησιμοποιείς τον Internet Explorer; Ελπίζουμε εδώ και καιρό! Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το διαγράψεις εντελώς κι από παντού. Γιατί είναι αναγκαία η διαγραφή του Internet Explorer;

Για θέματα ασφάλειας, η διαγραφή του Internet Explorer επιβάλλεται. Πιο συγκεκριμένα, ο ερευνητής ασφάλειας John Page ανακάλυψε ένα νέο σφάλμα ασφαλείας που επιτρέπει στου χάκερς να κλέβουν δεδομένα των χρηστών των Windows χάρη στον Internet Explorer.

Και το ακόμη πιο παράδοξο; Οι χρήστες δεν χρειάζεται καν να ανοίξουν ή να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα περιήγησης για να πέσουν θύματα χάκερς. Αρκεί και μόνο που υπάρχει στον υπολογιστή.

Ναι, η διαγραφή του Internet Explorer απ’ τον υπολογιστή σου πρέπει να γίνει ASAP γιατί… φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!

Ο Internet Explorer είναι ευάλωτος σε επίθεση XML External Entity, αν ένας χρήστης ανοίξει ειδικά ένα επεξεργασμένο αρχείο τύπου .MHT. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε χάκερς να διαγράψουν δυνητικά τοπικά αρχεία και να διεξάγουν απομακρυσμένη αναγνώριση σε πληροφορίες που έχουν εγκατασταθεί.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι χάκερς θα εκμεταλλεύονται το «κενό» που υπάρχει χρησιμοποιώντας τα αρχεία .MHT, το οποίο είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται από τον Internet Explorer για τα web αρχεία του.

Τα τρέχοντα προγράμματα περιήγησης δεν χρησιμοποιούν τη μορφή .MHT, οπότε όταν ένας χρήσης προσπαθεί αν αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το αρχείο τα Windows ανοίγουν το ΙΕ από προεπιλογή.

Για να αποκτήσει πρόσβαση, ο χάκερ χρειάζεται μόνο ένα συνημμένο που λαμβάνεται μέσω email, messenger ή άλλης υπηρεσίας μεταφοράς αρχείων,.

Το πιο ανησυχητικό, σύμφωνα με τον ερευνητή, είναι ότι η Microsoft του είπε απλώς πως θα σκεφτεί μια λύση για ένα update στο μέλλον! Και μπορεί ένα μικρό ποσοστό πλέον, να χρησιμοποιεί Internet Explorer, ωστόσο μπορεί να σε βλάψει ακόμη κι αν τον έχεις απλώς στην επιφάνεια εργασίας σου.

Η καλύτερη λύση; Η διαγραφή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: