Μετά από θανάτους βρεφών, η Fisher-Price ανακαλεί καθίσματά της

στις

Η Fisher-Price ανακαλεί καθίσματα -ριλάξ για βρέφη μετά από αναφορές για θανάτους βρεφών. Τι ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Fisher-Price ανακαλεί καθίσματα για βρέφη σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Mattel ανακοίνωσε την Παρασκευή πως 4,7 εκ. καθισματάκια-ριλάξ για βρέφη της μάρκας Fisher-Price, ανακαλούνται έπειτα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών, οι οποίες επικαλέστηκαν τον θάνατο περίπου 30 βρεφών σε 10 χρόνια.

Απ’ τη μεριά της, η εταιρία έδωσε όλες τις βεβαιώσεις πως το προϊόν δεν είναι επικίνδυνο ενώ εξήγησε πώς -μάλλον-προήλθαν αυτοί οι θάνατοι.

Συγκεκριμένα, η Fisher-Price «ανακοινώνει την εκούσια ανάκληση όλων των δειγμάτων από το καθισματάκι-ριλάξ για βρέφη ‘Rock ‘n Play Sleeper’ λόγω περιπτώσεων που αναφέρθηκαν θανάτου βρεφών ενώ βρισκόντουσαν στην κούνια αυτή νανουρίσματος (…) χωρίς να έχουν δεθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αυτό γίνεται «σε συνεργασία» με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission, USCPSC).

H εταιρία διευκρινίζει πως η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και θα συνεχίσουν με αυτήν την παράδοση.Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

Fisher-Price®@FisherPrice

Putting safety first, in partnership with the CPSC, Fisher-Price issued a voluntary recall of our Rock ‘n Play Sleepers. All product use should be discontinued. Learn more at http://fisher-price.com/sleepsafety 1812:29 π.μ. – 13 Απρ 201967 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Στις 5 Απριλίου, η USCPSC είχε εκδώσει προειδοποίηση για το προϊόν αυτό, επικαλούμενη τότε τον θάνατο 10 βρεφών από το 2015. Και αυτό γιατί τα μωρά γύρισαν μπρούμυτα ή στο πλάι καθώς δεν τα είχαν δέσει με τη ζώνη ασφαλείας που έχει το καθισματάκι. Η Επιτροπή, σε συμφωνία με την Fisher-Price, καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή «από την στιγμή που αρχίζει να μαθαίνει να γυρνάει».

Τελικά, ανακοινώθηκε η ανάκληση του προϊόντος σε όλο τον κόσμο, καθώς έχουν γίνει αναφορές πως τουλάχιστον 30 μωρά έχουν πεθάνει από την κυκλοφορία στην αγορά του μοντέλου αυτού το 2009 και ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν «αμέσως να το χρησιμοποιούν».

Εμμένουμε στο ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γίνονται σεβαστές οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε

Ήδη από τη Δευτέρα,η ένωση προστασίας καταναλωτών Consumer Reports ανέφερε πως ο θάνατος τουλάχιστον 32 βρεφών οφείλεται στο μοντέλο αυτό. Και την  αμέσως επόμενη, η Αμερικανική Ένωση Παιδιάτρων (AAP) ζήτησε από την USCPSC να προχωρήσει στην ανάκληση του «Rock ‘n Play Sleeper».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s