Τέλος η αλλαγή της ώρας | Η κάθε χώρα θα αποφασίσει ποια ώρα θα κρατήσει

Μετά από πολλές συζητήσεις, διαβουλεύσεις και ψηφοφορίες, φαίνεται πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ σχετικά με την κατάργηση της αλλαγής της ώρας.

Τέλος η αλλαγή της ώρας απ’ το 2021. Αυτό ψήφισε η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου και τώρα απομένουν οι οριστικές αποφάσεις απ’ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά,  αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Απ’ την άλλη, για τα κράτη- μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Τα κράτη- μέλη θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Θυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της».

Το Καλοκαίρι του 2018 η Κομισιόν έκανε δημόσια διαβούλευση, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Στη συνέχεια, στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Κομισιόν υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο αποφάσισε να μεταθέσει την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Τώρα, αυτό που μένει είναι η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Αλλά επειδή ακόμα η ώρα αλλάζει, σου θυμίζουμε πως θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s