Μετάβαση στο περιεχόμενο

H Wolt αλλάζει το επίπεδο του delivery και σε κάνει να μην θέλεις να ξαναμαγειρέψεις!

H Wolt αλλάζει το επίπεδο του delivery και σε κάνει να μην θέλεις να ξαναμαγειρέψεις! Μια απ’ τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες online food delivery στον κόσμο ήρθε στην Αθήνα κι αποτελεί εγγυημένα την πιο απολαυστική εμπειρία παραγγελίας.

Η Wolt Greece φέρνει στο σπίτι σου πιάτα απ’ τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά τα πλεονεκτήματά της δεν σταματούν εκεί. Με τη Wolt έχεις για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθείς βήμα- βήμα την πορεία της παραγγελίας σου, απ’ τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί «pay» μέχρι και τη στιγμή που θα έρθει το φαγητό στο σπίτι σου!

H Wolt ξεκίνησε ως startup στην Φινλανδία το 2014 και σήμερα διαθέτει παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο χρήστες, 10.000 συνεργάτες διανομής, 3.500 συνεργαζόμενα εστιατόρια και 300 εργαζόμενους σε 38 πόλεις και 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της Ελλάδας.

Ανάμεσα στα κορυφαία συνεργαζόμενα εστιατόρια της Wolt στην Αθήνα είναι τα Vegan Fairies, Big Cahuna, Il Covo, Caffé I Frati, Κρήσσα Γη, Penny Lane, Nama, με τη λίστα ν’ αυξάνεται συνεχώς, όπως αυξάνονται και οι χρήστες της Wolt.

Η Βάλια Παπαγεωργίου, Marketing Manager της Wolt Greece, μίλησε στο iPop.gr για την εφαρμογή που έχει κατακτήσει ήδη τους Αθηναίους λάτρεις του φαγητού.

 1. Με ποιο τρόπο αλλάζει η Wolt το delivery στην Ελλάδα;
 2. Έχουμε μία εφαρμογή φτιαγμένη… στο χέρι με πολλή αγάπη και με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή αλλά και τη διευκόλυνση τόσο των συνεργατών διανομής όσο και των εστιατορίων.Η εφαρμογή έχει διακριθεί με Editor’s Choice Award από την Apple, που σημαίνει πως κάτι κάναμε καλά. Από την αρχική σελίδα “Προτάσεις/ Discovery”, όπου μπορεί κανείς να βρει εύκολα και γρήγορα έμπνευση για το επόμενο γεύμα του μέχρι τις φωτογραφίες των πιάτων στο μενού, που διευκολύνουν και κάνουν πιο ευχάριστη τη διαδικασία παραγγελίας για το χρήστη. Ένα βήμα πριν από αυτό, τα εστιατόρια με τα οποία συνεργαζόμαστε είναι επιλεγμένα με προσοχή, έτσι ώστε να έχουμε ποικιλία στις κουζίνες αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Λέμε χαρακτηριστικά ότι δεν μπαίνει εστιατόριο στην πλατφόρμα αν δεν το συστήναμε με υπερηφάνεια στους φίλους μας. Κάποια από αυτά μάλιστα κάνουν για πρώτη φορά διανομή και συνεργάζονται αποκλειστικά μαζί μας.Η εμπειρία χρήστη είναι ασύγκριτη, μπορεί κανείς να βάλει παραγγελία μέσα σε λίγες κινήσεις, σχεδόν διαισθητικά και στη συνέχεια να παρακολουθήσει live την πορεία της στο χάρτη.Επιπλέον, δίνουμε τεράστια έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών: Η ομάδα είναι εκεί για να βοηθήσει σε δευτερόλεπτα, με αμεσότητα και εντελώς προσωποποιημένη προσέγγιση. Αυτό γίνεται μέσα από το chat που υπάρχει στην εφαρμογή. Τα εστιατόρια δεν εμπλέκονται σε αυτό, ο καταναλωτής γράφει σε μας και η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μιλά με όποιον χρειάζεται για να δώσει την απάντηση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς υπερβολή. Απαντάμε σε περίπου 40’’ -αυτός είναι ο μέσος όρος που έχουμε στις 14 χώρες της Wolt σήμερα. Ο κάθε πελάτης μας είναι ξεχωριστός και όχι απλά ένα κοινό-στόχος.Αντίστοιχα αντιμετωπίζουμε και τους συνεργάτες διανομής και τα εστιατόρια. Προσφέρουμε ικανοποιητική αμοιβή στους συνεργάτες διανομής και την ελευθερία στην επιλογή του ωραρίου τους, πράγμα που στις μέρες μας είναι από μόνο του πολύ σημαντικό. Τα εστιατόρια από την άλλη είναι εξίσου ικανοποιημένα που μπορούν μαζί μας να δίνουν έμφαση σε αυτό που αγαπούν και κάνουν καλά (την προετοιμασία του φαγητού) και αφήνουν τα υπόλοιπα σε μας, δηλαδή τη διανομή. Οι επιπρόσθετες πωλήσεις που αποδεδειγμένα φέρνουμε βέβαια δε βλάπτουν!
 3. Η Wolt μας ήρθε απ’ τη Φινλανδία… Φαντάζομαι η Ελλάδα είναι μια ιδανική αγορά για ένα delivery app;
 4. Η Wolt είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες food delivery παγκοσμίως, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 200%. Ιδρύθηκε το 2014 στο Ελσίνκι και από τότε έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε 14 χώρες και 38 πόλεις. Πριν την είσοδο σε κάποια νέα αγορά, η εταιρεία εξετάζει διάφορες παραμέτρους όπως ο πληθυσμός, η προσφορά εστιατορίων, η αγορά του delivery, η χρήση smartphones. Επιπλέον αυτών των παραμέτρων, που η Ελλάδα ικανοποιεί, είναι και μία χώρα με απίθανο φαγητό, φημισμένη για την κουζίνα της και για τη σημασία που έχει το φαγητό στην καθημερινότητα αλλά και στις ιδιαίτερες στιγμές των κατοίκων της. Συνδυάζοντας λοιπόν αυτά τα δύο, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως το ταίριασμα ήταν αναπόφευκτο.
 5. Μπορεί να ξεκίνησε μόλις το 2014, όμως, μέσα σε μόλις 5 χρόνια έχει καταφέρει ν’ αναπτυχθεί σε πολλές χώρες ενώ όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται συνεχώς. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
 6. Καταρχήν έχουμε πίστη στο προϊόν και στο όραμα της εταιρείας. Τόσο η ομάδα στα κεντρικά στο Ελσίνκι όσο και οι επιμέρους ομάδες στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, βάζουμε πάθος και ενθουσιασμό σε κάθετί που κάνουμε. Είναι η κουλτούρα της εταιρείας αυτή και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει να την κρατήσουμε σε κάθε νέο γραφείο που ανοίγει, αντί να έχουμε 14 διαφορετικά προφίλ. Κάνουμε μελετημένες κινήσεις στην επιλογή νέων αγορών και επενδύουμε σοβαρά στην διεθνή ανάπτυξη, τόσο στη χρηματοδότηση όσο και στο χρόνο που αφιερώνουμε στον προγραμματισμό και στην υλοποίηση. Προσφέρουμε μία αμίμητη εμπειρία στους πελάτες μας και χτίζουμε αμοιβαία επικερδείς σχέσεις με τα εστιατόρια και τους συνεργάτες διανομής. Αυτοί είναι οι παράγοντες που δούλεψαν για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με ενδελεχή μελέτη των αριθμών. Δεν είναι τυχαίο ότι στα 5 αυτά χρόνια, η Wolt δεν έχει αποσυρθεί από καμία από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιήθηκε.
 7. Ποια είναι η διαδικασία για να κάνει κάποιος την παραγγελία του και σε τι διαφέρει από άλλες εφαρμογές για delivery;
 8. Δημιουργεί το προφίλ του, προσθέτει μία πιστωτική/ χρεωστική κάρτα στους τρόπους πληρωμής, ανακαλύπτει τα καλύτερα εστιατόρια στη γειτονιά του, χτίζει την παραγγελία, βλέποντας πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι να την παραλάβει και χαλαρώνει, παρακολουθώντας την εξέλιξή της σε πραγματικό χρόνο στο κινητό ή στην οθόνη του υπολογιστή του!
Wolt
 1. Πώς έχετε καταφέρει ο πελάτης να ενημερώνεται με ακρίβεια για όλη την πορεία της παραγγελίας του μέχρι να παραλάβει το φαγητό του;
 2. Έχουμε φτιάξει έναν αλγόριθμο που συνδέει και συντονίζει τέλεια τις τρεις βασικές ομάδες ενδιαφερομένων, δηλαδή τον καταναλωτή, το εστιατόριο και το συνεργάτη διανομής. Έτσι, τη στιγμή που μπαίνει η παραγγελία, πηγαίνει αυτόματα στο συνεργάτη διανομής που βρίσκεται πιο κοντά στο εστιατόριο και του υποδεικνύει την πιο σύντομη διαδρομή μέχρι τον καταναλωτή. Υπάρχει πραγματική επιστήμη πίσω από όλο αυτό, με στόχο την απόλυτη βελτιστοποίηση, η οποία είναι ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται κάθε μέρα!
 3. Με ποιο τρόπο υπολογίζεται το κόστος διανομής που δίνει ο πελάτης;
 4. Το κόστος διανομής υπολογίζεται με βάση την απόσταση του καταναλωτή από το εστιατόριο που επιλέγει. Ξεκινά από 1€ για απόσταση μέχρι 1,5χλμ. και αυξάνεται 0,10€ ανά 500μ. Η μέγιστη απόσταση διανομής είναι τα 4χλμ., και είναι μάλλον μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες της Wolt έχουν περισσότερες επιλογές.
 5. Το φαγητό έρχεται με μια χάρτινη σακούλα Wolt. Η σκέψη πίσω απ’ αυτό υποθέτω ότι είναι το να επιβαρύνουμε το περιβάλλον όσο το δυνατό λιγότερο…
 6. Η Wolt είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα . Εστιάζουμε τόσο στην αειφορία όσο και στην ανάπτυξη της εταιρείας μας, γιατί απλούστατα το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Φροντίζουμε το περιβάλλον μας, γιατί μέσα σε αυτό ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Τα υλικά που παράγουμε είναι τέτοια που μπορούν είτε να επαναχρησιμοποιηθούν είτε να ανακυκλωθούν και προτείνουμε και στα εστιατόρια με τα οποία συνεργαζόμαστε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον για τη συσκευασία του φαγητού τους.
Wolt
 1. Μέσα απ’ τη Wolt μπορούμε να παραγγείλουμε φαγητό από καταστήματα τα οποία δεν ξέραμε καν ή δεν τα προτιμούσαμε διότι δεν είχαν τη δυνατότητα για delivery. Πώς «πείστηκαν» αυτά τα καταστήματα να πουν το «ναι»;
 2. Λέμε χαρακτηριστικά πως με τη Wolt, τα εστιατόρια μπαίνουν στο χάρτη με τα καλύτερα της πόλης και γίνονται μέρος της παραγγελίας του μέλλοντος. Οι μαρτυρίες που έχουμε από συνεργάτες από τις άλλες χώρες είναι πολύ θετικές και αρκετά πειστικές. Τα εστιατόρια αποκτούν επιπρόσθετα έσοδα από τη Wolt με τη μικρότερη δυνατή εμπλοκή. Όταν λέμε επιπρόσθετα έσοδα, εννοούμε αύξηση τζίρου της τάξης του 10-30%. Μάλιστα, 9/10 από τις καινούριες παραγγελίες που τους φέρνει η Wolt είναι παραγγελίες που δε θα είχαν διαφορετικά. Τους αφήνουμε το περιθώριο να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να φτιάχνουν καλό φαγητό, ενώ εμείς αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα.
 3. Προς το παρόν η Wolt στην Αθήνα λειτουργεί σε μερικές περιοχές. Ποιες περιοχές είναι ο επόμενος στόχος;
 4. Αυτή τη στιγμή έχουμε σχεδόν 60 εστιατόρια σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Μελίσσια, Βριλήσσια και Ν. Ερυθραία, τα οποία αυξάνονται συνεχώς. Σύντομα θα μας βρίσκετε σε παραπάνω γειτονιές της Αθήνας και μέχρι το τέλος του χρόνου στόχος μας είναι να έχουμε καλύψει σχεδόν όλες τις περιοχές της πόλης.
Wolt
 1. Πώς μπορεί κάποιος διανομέας να συνεργαστεί μαζί σας;
 2. Κάνει εγγραφή στο wolt.com και συγκεκριμένα εδώ: https://wolt.com/greece/heroes και στη συνέχεια έρχεται στο γραφείο μας για την εισαγωγική παρουσίαση. Από εκεί και πέρα μπορεί να παραλάβει και τον εξοπλισμό του επιτόπου, αν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα.
 3. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ό,τι μέσο επιθυμεί ο διανομέας; Μηχανάκι, ποδήλατο, αυτοκίνητο;
 4. Στην Ελλάδα, είναι σύνηθες να κάνουμε διανομή με μηχανάκι. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε άλλες προτάσεις, σκεφθείτε πως στην Εσθονία έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι και ρομπότ!
Wolt
 1. Στην Ελλάδα γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για την εκμετάλλευση των διανομέων… Με ποιο τρόπο η Wolt εξασφαλίζει ότι οι συνθήκες εργασίας σέβονται τον εργαζόμενο;
 2. Οι συνεργάτες διανομής έχουν ένα εγγυημένο ωριαίο εισόδημα και αμοιβή ανά διανομή. Επιπρόσθετα, έχουν 2 bonus: ένα χιλιομετρικό, που αποζημιώνει για τη χρήση του οχήματός τους, αφού χρησιμοποιούν το δικό τους μηχανάκι και ένα ακόμα ανάλογα με τις διανομές που κάνουν ανά εβδομάδα. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή σχέση συνεργασίας για την Ελλάδα, με βασικό προτέρημα για το συνεργάτη διανομής την ευελιξία και την ελευθερία. Διαμορφώνει ο ίδιος το πρόγραμμά του και άρα ορίζει ο ίδιος τα έσοδά του. Στο μεταξύ εμείς φροντίζουμε για τη φορολογία και την κοινωνική ασφάλιση, αφού παρακρατούμε το φόρο και τις κοινωνικές εισφορές, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Γενικά πάντως, στη Wolt παγκόσμια συνεργαζόμαστε με πάνω από 10,000 διανομείς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι πολύ χαρούμενοι με την εταιρεία και τις απολαβές.
Wolt
 1. Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου;
 2. Τα σχόλια είναι πολύ θετικά τόσο για την εμπειρία μέσα στην εφαρμογή, όσο και για την επιλογή των εστιατορίων και τη συνολική εξυπηρέτηση. Απολαμβάνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η live παρακολούθηση της παραγγελίας, η δυνατότητα προπαραγγελίας αλλά και αυτό που λέμε “give-get” ή “Κέρδισε κουπόνια Wolt” μέσα στην εφαρμογή. Δηλαδή, αν είσαι χαρούμενος με την εμπειρία σου στη Wolt, και θέλεις να κάνεις ένα δώρο στους φίλους σου, μπορείς να κερδίσεις ταυτόχρονα! Προσκαλείς τους φίλους σου στη Wolt και κερδίζουν 5 ευρώ έκπτωση στην πρώτη τους παραγγελία για διανομή χρησιμοποιώντας τον κωδικό σου και εσύ κερδίζεις κουπόνια αξίας 5 ευρώ που μπορείς να εξαργυρώσεις στις μελλοντικές σου παραγγελίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: