Ο μόνος λόγος που πρέπει να μασήσεις τσίχλα το πρωί!

Υπάρχουν κι εκεί τα βράδια που γυρνάς από τη μια μεριά, γυρνάς από την άλλη… και δεν σε παίρνει ο ύπνος. Τι να κάνεις αν δεν κοιμήθηκες καλά; Μπορείς να μασήσεις μια τσίχλα το πρωί και υπάρχει λόγος.

Τι κάνεις αν δεν κοιμήθηκες καλά το βράδυ; Αυτά συμβαίνουν ειδικά όταν κάτι σε απασχολεί, όταν έχεις υπερένταση, όταν είσαι άρρωστος. Μπορεί να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους και το επόμενο πρωί έρχεσαι αντιμέτωπος με τις συνέπειες.

Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά, ότι το σώμα σου σε εγκαταλείπει,ότι δεν έχεις ενέργεια και κουράγιο ούτε να περπατήσεις… Και τι κάνεις; Πίνεις καφέ. Κακώς!

Εντάξει, ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει και να σε ξυπνήσει αλλά αν θέλεις να πάρεις λίγη ενέργεια «εδώ και τώρα», τότε μπορείς να μασήσεις μια τσίχλα όταν ξυπνήσεις και το κεφάλι σου βουίζει και τα μάτια σου κλείνουν. Μάσα τσίχλα και συγκεκριμένα τσίχλα με γεύση μέντα.

Αυτό το περίεργο trick το προτείνει και η Isadora Baum στο βιβλίο της,  5-Minute Energy. Και το να μασήσεις τσίχλα με μέντα όχι απλώς θα σε ξυπνήσει και θα σου δώσει λίγη ενέργεια αλλά θα φρεσκάρει και την αναπνοή σου. Τι άλλο θέλεις;

Μια έρευνα από το Coventry University, έδειξε ότι η τσίχλα διεγείρει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο αυξάνει την εγρήγορση. Το μάσημα της τσίχλας αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και αυτό σε ξυπνά!

Αλλά όχι μια οποιαδήποτε τσίχλα. Αν συνήθως επιλέγεις αυτές με γεύση φρούτων, άφησέ τες λίγο στην άκρη και το πρωί επέλεξε μια τσίχλα με γεύση μέντας καθώς, σύμφωνα με τις έρευνες η μυρωδιά της μέντας μπορεί να αυξήσει την διάθεση και την ενέργεια. Παράλληλα, μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα, να σκεφτείς πιο καθαρά και να πάρεις πιο εύκολα αποφάσεις.

Αν είσαι άυπνος, αν δεν μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s