Τι πρέπει να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματός σου;

στις

Το να μάθεις την ομάδα αίματός σου είναι εύκολο και καλό είναι να γνωρίζεις σε ποια ομάδα αίματος ανήκεις. Τώρα οι επιστήμονες μας λένε ποια πρέπει να είναι η διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος.

Ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες και αυτό ισχύει και για τη διατροφή. Τόσο από άποψη θρεπτικών συστατικών και βιταμινών όσο και για την ποσότητα που ενδεχομένως χρειάζεται ο καθένας. Οι ειδικοί μας λένε ποια πρέπει να είναι η διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος και καλό θα ήταν να την προσαρμόσεις στην καθημερινότητά σου.

Άλλωστε μην ξεχνάς είμαστε ό,τι τρώμε και ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

Η διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Ομάδα αίματος Α

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α, καλό είναι να ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή. Λένε πως οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο αίματος έχουν χαμηλά επίπεδα οξέος στο στομάχι και είναι δύσκολη η πέψη των πρωτεϊνών από το κρέας καθώς και του λίπους.

Γι΄αυτό πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, κατά προτίμηση φρέσκα!

Ομάδα αίματος Β

διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Οι άνθρωποι με τον συγκεκριμένο τύπο αίματος θεωρούνται «παμφάγοι» κι έτσι μπορούν να απολαμβάνουν σχεδόν τα πάντα! Ωστόσο, τρόφιμα όπως το καλαμπόκι, το σιτάρι, οι ντομάτες και τα φιστίκια μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους, κόπωση και υπογλυκαιμία.

Ένα άλλο φαγητό που πρέπει να αποφεύγουν οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β είναι το κοτόπουλο καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια και διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Πρόκειται για μια σπάνια ομάδα καθώς είναι ένας συνδυασμός Α και Β. Οι άνθρωποι σε αυτήν την κατηγορία έχουν χαμηλά οξέα στο στομάχι όπως στην ομάδα Α αλλά μπορούν επίσης να καταναλώνουν κρέας όπως στην ομάδα Β. Αυγά, θαλασσινά και λαχανικά είναι η ιδανική διατροφή.

Παράλληλα, τους συνιστούν να τρώνε χαμηλότερες ποσότητες για να είναι πιο εύκολη η πέψη.

Ομάδα αίματος 0

διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα αίματος έχουν πιο πολύ οξύ στο στομάχι ενώ είναι πολύ εύκολη η πέψη πρωτεϊνών από το κρέας και τα λίπη. Ιδανική είναι μια διατροφή με πρωτεΐνη, κρέας, ψάρια, λαχανικά ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγουν τα όσπρια καθώς μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν ως λίπος στο σύστημά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s