Είσαι down; Οι έρευνες λένε ότι μια κίνηση αρκεί για να φτιάξει η διάθεση!

στις

Υπάρχουν μερικές μέρες που δεν θέλεις να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι, που σηκώνεσαι και όλα σου φταίνε ενώ νιώθεις πως δεν λειτουργείς. Τι μπορείς να κάνεις αυτές τις μέρες;; Με μια κίνηση φτιάχνει η διάθεση κι εσύ τόσο καιρό την αγνοείς.

Με μια κίνηση φτιάχνει η διάθεση; Έτσι λένε οι έρευνες κι εμείς δίνουμε τη βαρύτητα που πρέπει… Μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρούσαμε ανούσιο το να φτιάχνουμε το κρεβάτι το πρωί, αφού το βράδυ πάλι σε αυτό θα καταλήγαμε. Μεγαλώνοντας, όμως, αυτή η νοοτροπία άλλαξε.

Σύμφωνα με έρευνες το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου το πρωί σε κάνει πιο χαρούμενο και παραγωγικό. Μια πρόσφατη έρευνα από το OnePoll και το Sleepopolis, απέδειξε ότι οι άνθρωποι που φτιάχνουν το κρεβάτι τους το πρωί είναι οι άνθρωποι που δεν χρειάζονται ξυπνητήρι για να σηκωθούν, είναι κοινωνικοί με αυτοπεποίθηση και τους αρέσει η περιπέτεια!

Κι αν τίποτα από αυτά δεν σε χαρακτηρίζει, αν είσαι ντροπαλός, κλειστός, moody, τότε μην αγχώνεσαι. Το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί μπορεί πραγματικά να σε κάνει χαρούμενο. Βάζει σε μια τάξη τη ζωή σου, νιώθεις πιο χαλαρός και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Και οι έρευνες το επιβεβαιώνουν. Όταν φτιάχνεις το κρεβάτι το πρωί, νιώθεις σαν να έχεις ολοκληρώσει την πρώτη σου υποχρέωση και παίρνεις κουράγιο και για την επόμενη. Αντιθέτως, έρευνες δείχνουν πως όταν το αφήνεις άστρωτο τότε είσαι πιο αγχώδης και μίζερος.

Κι αν αυτά τα καλά δεν σου φτάνουν… να σου πούμε πως η έρευνα απ’ το The Sleepopolis έδειξε πως 50% των συμμετεχόντων έκαναν περισσότερο σεξ και κοιμήθηκαν καλύτερα όταν είχαν φτιάξει το κρεβάτι τους το πρωί. Μια τόσο απλή κίνηση, προσφέρει τόσα πολλά!

Παράλληλα, το να στρώνεις το κρεβάτι σου κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία, ενώ το χάος και η ακαταστασία μπορεί να είναι ένας τρόπος έκφρασης για το τι συμβαίνει στο κεφάλι σου. Το πρωί δώσε λίγα λεπτά στον εαυτό σου για να φτιάξεις το κρεβάτι σου και θα δεις τη διάθεσή σου να αλλάζει.

Φυσικά δεν γιατρεύει το άγχος ή την κατάθλιψη, αλλά σίγουρα σε βοηθά να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Και δεν έχεις και τίποτα να χάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s