Έχεις κακή σύνδεση στο Internet στο σπίτι; Δοκίμασε αυτά

στις

Δεν έχεις καλή σύνδεση στο Internet στο σπίτι; Δοκίμασε αυτά

Τσέκαρε τις ρυθμίσεις του Router

Ως το κεντρικό στοιχείο ενός δικτύου, ο δρομολογητής είναι υπεύθυνος για τις αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο αν δεν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα. Για παράδειγμα, η ρύθμιση MTU του δρομολογητή μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλές επιδόσεις όταν είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Πρέπει να τσεκάρεις ότι οι ρυθμίσεις του δρομολογητή συμφωνούν με αυτές του κατασκευαστή και τις συστάσεις του παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP). Πρέπει να καταγράφεις τις όποιες αλλαγές μπορεί να κάνεις στο router ώστε να τις θυμάσαι και να μπορείς μετά να τις αναιρέσεις αν είναι απαραίτητο.

Γενικά, όσο πιο κοντά είναι η συσκευή στον δρομολογητή, τόσο καλύτερη είναι η σύνδεση Wi-Fi.

Δώσε προσοχή στα κακόβουλα προγράμματα

κακή σύνδεση στο Internet στο σπίτι
Photo: Unsplash/rawpixel

Τα κακόβουλα προγράμματα του λογισμικού εξαπλώνονται από συσκευή σε συσκευή μέσω των δικτύων υπολογιστών. Αν κάποιος από τους υπολογιστές σου μολυνθεί από ιό τύπου worm ή άλλο κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του δικτύου χωρίς να το γνωρίζεις και αυτό προκαλεί αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να έχεις ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς για να τους εντοπίζεις και να τους απομακρύνεις από τις συσκευές σου.

Σταμάτα προγράμματα που τρέχουν στο background

Ορισμένες εφαρμογές εκτελούνται στο background, κρύβονται πίσω από άλλες εφαρμογές ή ελαχιστοποιούνται στο δίσκο του συστήματος και καταναλώνουν αθόρυβα πόρους του δικτύου.
Παιχνίδια και προγράμματα που λειτουργούν με videos, μπορεί πραγματικά να επηρεάσουν το δίκτυό σου και να έχεις μια αργή σύνδεση. Συχνά ξεχνάς τι παίζει στο background και πρέπει πάντα να τα τσεκάρεις!

Βεβαιώσου ότι λειτουργεί το router

κακή σύνδεση στο Internet στο σπίτι
Photo: yanalya / Freepik

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι το router και όλα τα καλώδια λειτουργούν σωστά και υποστηρίζουν την κυκλοφορία του δικτύου σε πλήρη ταχύτητα. Για να αντιμετωπίσεις κάτι που ενδεχομένως δεν πάει καλά, μπορείς αρχικά να κάνεις ένα restart, να αλλάξεις καλώδια, να κάνεις δοκιμές και σε άλλες συσκευές.

Αν τίποτα δεν λειτουργήσει μπορείς φυσικά να καλέσεις τον πάροχό σου.

https://ipop.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s