Καιρός την Παρασκευή: Συννεφιές, βοριάδες και παγετός

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο ο καιρός θα είναι αίθριος, με μεταβλητούς ανέμους, 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ:  στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησια του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα δείξει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

https://ipop.gr

Σχολιάστε