Το νησί των γάμων η Σύρος – Δείτε πόσα ζευγάρια επέλεξαν το νησί το 2018!

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους  γάμους που τελέστηκαν το 2018 στην Σύρο.

Τα βλέμματα δεκάδων μελλόνυμφων από όλο τον κόσμο είναι στραμμένα στη Σύρο, όπου ο συνολικός αριθμός τους για τη φετινή σεζόν ξεπερνά τους 130.

Το νησί της Σύρου, αποτελεί το ιδανικό μέρος των ζευγαριών που επιλέγουν τη Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, προκειμένου να τελέσουν τον γάμο τους. Η Ελλάδα, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, αποτελεί ταυτόχρονα έναν επίγειο παράδεισο για τη διοργάνωση γάμων από το εξωτερικό. 

Ο κλάδος του γάμου στη χώρα μας είναι άρτια οργανωμένος με πληθώρα εξειδικευμένων υπηρεσιών για το μελλόνυμφο ζευγάρι. Η ελληνική παράδοση και κουλτούρα άλλωστε έχει «φροντίσει» για την ανάδειξη του θεσμού του γάμου στο πιο σημαντικό κοινωνικό γεγονός του ανθρώπου. Αυτήν ακριβώς την εμπειρία ζητούν να ζήσουν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας οι οποίοι τα τελευταία έτη αυξάνονται θεαματικά από κάθε μεριά της υφηλίου. 

Όπως προαναφέραμε, εκατοντάδες πολιτικοί και θρησκευτικοί γάμοι τελέστηκαν τη φετινή χρονιά στην Σύρο. Στόχος του δήμου, είναι η Σύρος, να καθιερωθεί ως επιλογή όσων επιδιώκουν να δώσουν όρκους αιώνιας αγάπης και συνύπαρξης σε έναν ιδιαίτερο τόπο, υπό ιδιαίτερες συνθήκες.

Η ανάδειξη του «γαμήλιου τουρισμού», πέρα από την προβολή της Σύρου σε παγκόσμιο επίπεδο για τις φυσικές ομορφιές και την έντονη πολιτιστική φυσιογνωμία της, συνεπάγεται και σημαντική ενίσχυση των εσόδων του νησιού.

Οι κρατήσεις και οι αριθμοί των γάμων, δίνουν το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι και να μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως οι προσπάθειες, δεν πήγαν χαμένες…

Συγκεκριμένα, το 2018 σύμφωνα με την Καθολική Επισκοπή Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη αλλά και το Ληξιαρχείο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκαν 22 γάμοι στην Άνω Σύρο (Κίνι, Γαλησσά), 29 στην Περιοχή της Ποσειδωνίας και 85 στην περιοχή της Ερμούπολης.  

Από τους 136 γάμους, οι 70 τελέστηκαν σε ορθόδοξους Ναούς και οι 28 σε Καθολικούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν αρκετά μεικτά ζευγάρια, τα οποία τέλεσαν διπλό μυστήριο.

Μεταξύ των μελλόνυμφων και των νεόνυμφων συγκαταλέγονται επίσης πολλοί Σκανδιναβοί, Γάλλοι, Άγγλοι  και Ιταλοί, οι οποίοι είτε έχουν επισκεφτεί τη Σύρο κατά το παρελθόν, είτε γοητεύονται από τις διαδικτυακές εικόνες του νησιού, αναθέτοντας εν συνεχεία σε ειδικό γραφείο τη διοργάνωση της τελετής και τη φροντίδα για την ευχάριστη παραμονή τους στο νησί.

Εκτός λοιπόν, από τους Συριανούς και γενικότερα τους Έλληνες, οι αριθμοί δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και  ενδιαφέρον Ασιατών, από εύπορες τάξεις που είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν για να ταξιδέψουν ως το Αιγαίο.

Φυσικά δεν μιλάμε για την ίδια συχνότητα όπως στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, ωστόσο οι ρομαντικοί γάμοι είναι ένα παρακλάδι της τουριστικής εικόνας μας, διόλου ευκαταφρόνητο και δείχνει ότι το νησί μας, να κερδίζει από την πίτα του γάμου με μεθοδευμένες κινήσεις τόσο των αρχών (Προωθητική καμπάνια Syros a Place to Fall In Love,Wedding To Be In Syros, εκθέσεις) όσο και των επαγγελματιών του νησιού, που σχετίζονται με την διοργάνωση γάμων.

Το χρονικό διάστημα που επιλέγουν οι αλλοδαποί για να έρθουν στη Σύρο και να τελέσουν το γάμο τους υπολογίζεται μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον και για την επόμενη χρονιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s