Πώς ξέρετε αν το κατοικίδιό σας κρυώνει πραγματικά;


Πώς μπορείτε να είστε παραγματικά σίγουροι ότι η γάτα σας ή ο σκύλος σας κρυώνει όντως?

 Είναι αλήθεια ότι έχουν μεγαλύτερη φυσιολογική θερμοκρασία από μας αλλά αυτό δεν αναιρεί το κρύο που μπορεί να νιώθουν ιδίως τις πιο παγωμένες ημέρες του χειμώνα.Είναι φυσιολογικό να κρυώνουν.

Πώς όμως θα είστε σίγουροι;

Αναζητήστε ένα ή και συνδυασμό των παρακάτω συμπεριφορών:

  • Συνεχές τρέμουλο στο σώμα που συνοδέυεται συνήθως και από μικρούς λυγμούς. Το σώμα καθώς βρίσκεται υπό το σοκ του κρύου υπεραντιδρά με τη μορφή τρέμουλου,μία νευρική κίνηση, προκειμένου να ζεσταθεί.
  • Πιάνετε τα αφτάκια του /της και είναι παγωμένα. Τόσο τα αυτιά όσο και η μύτη του κατοικιδίου σας λένε σχεδόν πάντα την …αλήθεια. Παγωμένα αυτιά ή/και παγωμένη μυτούλα δείχνουν ότι τα κατοικίδιά σας κρυώνουν και χρειάζεται να επέμβετε άμεσα.
  • Κάνει πολύ αργές και νωχελικές κινήσεις. Δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη και θέλει γενικά να κοιμάται συνέχεια. Αυτό συμβαίνει μιας και ο οργανισμός του νιώθοντας το κρύο προσπαθεί να του εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια για αυτό και θέτει το κατοικίδιό μας σε safe mode : αυτό του ύπνου.
  • Κουλουριάζεται όσο περισσότερο μπορεί. Αυτή η κίνηση είναι οικεία και στους ανθρώπους. Προσπαθούμε να φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται όλα τα μέρη του σώματός μας (μαζί και τα άκρα μας) προκειμένου να μην είμαστε εκτεθειμένοι στο κρύο και να διατηρούμε μία θερμότητα. Το ίδιο και τα κατοικίδιά μας με τη γνωστή στάση «κουλουράκι».
  • Ανεξήγητο κλάμα με παράπονο ,ιδίως όταν ο χώρος είναι κρύος, το οποίο σταματά αν βρεθεί κοντά σε πηγή θερμότητας. Άλλο ένα κλασικό χαρακτηριστικό συμπεριφοράς είναι το συγκεκριμένο κλάμα το οποίο φυσικά σταματά όταν επέμβουμε και προσφέρουμε ζεστασιά στο κατοικίδιό μας.

Εάν κάνει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε για την αποκατάσταση της φυσικής θερμοκρασίας του σκύλου σας. Δοκιμάστε κουβερτούλες για σκύλους από ειδικά ζεστά υλικά, ρουχαλάκια αλλά και ένα ζεστό ζεστό κρεβατάκι!

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

https://www.huffingtonpost.gr

Κατηγορίες:Κατοικίδια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: