Τα αποδεδειγμένα οφέλη που έχει ο γλυκάνισος για την υγεία!

Μυρίζει φανταστικά, αλλά δεν σταματάει εκεί, υπάρχουν μια σειρά από αποδεδειγμένα οφέλη που έχει ο γλυκάνισος για την υγεία και σου τα παρουσιάζουμε ένα – ένα!

Η γεύση του γλυκάνισου είναι πικρή, αλλά αυτό το ίδιο μυρίζει υπέροχα, γι’ αυτό και πολλοί είναι όσοι τοποθετούν αυτόν τον θαυματουργό σπόρο σε πολλά ροφήματα, από ζεστό κρασί μέχρι σοκολάτα και τσάι.

Ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς διαθέτει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, ενώ παράλληλα είναι διάσημο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Είναι αντιφλεγμονώδες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αντιφλεγμονώδης επίδραση του γλυκάνισου είναι ιστορικά και επιστημονικά αποδεδειγμένη, ενώ αυτό φαίνεται σε ένα πείραμα ότι βελτίωσε τα συμπτώματα των ατόμων που έπασχαν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Κάνει καλό στην πέψη

Εάν ποτέ έχεις ακούσει κάτι για τα οφέλη που έχει το γλυκάνισο, τότε πιθανότατα να ήταν ότι αυτό βοηθάει στην πέψη. Εμποδίζει τη βακτηριακή ζύμωση στο στομάχι, ενώ ερευνητές απέδειξαν ότι το γλυκάνισο μπορεί να συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί η έρευνα να βρίσκεται ακόμη σε πρωταρχικά στάδια, παρόλα αυτά έχει διαπιστωθεί ότι ο σπόρος του γλυκάνισου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το βοηθάει να λειτουργεί σωστά.

Μειώνει την κατάθλιψη

Μια συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση τριών γραμμαρίων σκόνης γλυκάνισου τρεις φορές την ημέρα, μείωσε τα συμπτώματα των γυναικών που αντιμετώπιζαν επιλόχεια κατάθλιψη, ενώ άλλη έρευνα συνέδεσε τον γλυκάνισο και με τη μείωση της ήπιας και μέτριας κατάθλιψης.

Μερικά ακόμη οφέλη του γλυκάνισου, είναι διουρητικό αλλά και τη  δυνατότητα που έχει να λειτουργεί ως διεγερτικό της όρεξης. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η χρήση του γλυκάνισου μπορεί να αυξήσει και τη ροή του γάλατος κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

https://ipop.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s