Χωρίς κατηγορία

Στην Κατερίνη έφτιαξαν τις πρώτες πολύχρωμες διαβάσεις της Ελλάδας!

H ευαισθητοποίηση για την οδική συμπεριφορά είναι κρίσιμης σημασίας και στην Κατερίνη το γνωρίζουν καλά!

Πολύχρωμες διαβάσεις στην Κατερίνη για ευαισθητοποίηση όλων! Πρόκειται για τις πρώτες πολύχρωμες διαβάσεις στην Ελλάδα, οι οποίες δημιουργήθηκαν με απόφαση του Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.

Αρχικά, οι πολύχρωμες διαβάσεις υπάρχουν σε δρόμους γύρω από σχολεία με παράλληλη ενημέρωση των μαθητών από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια.

Η δημιουργία πολύχρωμων διαβάσεων έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, πεζών και οδηγών, σε θέματα οδικής συμπεριφοράς, αλλά και την πρακτική και αισθητική αναβάθμισή τους.

Ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας, Ευθύμιος Τσίρκος, σημείωσε πως «η δημιουργία πολύχρωμων διαβάσεων έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, πεζών και οδηγών, σε θέματα οδικής συμπεριφοράς, αλλά και την πρακτική και αισθητική αναβάθμισή τους».

Η παρέμβαση είναι σχεδιασμένη αρχικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σε ορισμένες διαβάσεις κοντά σε εισόδους σχολείων, ώστε να κριθεί έπειτα η δυνατότητα επέκτασής της από το αποτέλεσμα και την αποδοχή της από τους πολίτες.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να φροντίζει για τον κατάλληλο σχεδιασμό και χρωματισμό των διαβάσεων υπό την καθοδήγηση ειδικών, αλλά και με εθελοντική συμμετοχή πολιτών.

Οι παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία και συντονισμό με το Τμήμα Τροχαίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίρσκος, η δράση πέρα από την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την εξωστρέφεια της Κοινότητας και του Δήμου, θα ωφελήσει και πρακτικά στην ελκυστικότερη χρήση των διαβάσεων και των σημάνσεων στους δρόμους από τους πεζούς, τη βελτίωση της αισθητικής και τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Ας βάλουμε λοιπόν «ΧΡΩΜΑ στους ΚΑΝΟΝΕΣ οδικής συμπεριφοράς» και ας κάνουμε τους δρόμους μας όμορφους, ασφαλείς και φιλικούς προς όλους έμπρακτα !

https://ipop.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: