Δίαιτα

Θέλεις να αδυνατίσεις; Να κάθε πότε πρέπει να ζυγίζεσαι

Η πιο δύσκολη διαδικασία κατά τη διάρκεια της δίαιτας είναι δίχως την παραμικρή αμφιβολία η στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωπες με τη ζυγαριά μας.

Μια κίνηση που μας βοηθά να καταλάβουμε αν οι στερήσεις μας έχουν φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα βάρους ή αν απλά… πρέπει να προσπαθήσουμε λιγάκι πιο σκληρά.

Πολλές γυναίκες παραδέχονται πως προτιμούν να μην ανεβαίνουν συχνά στη ζυγαριά τους προκειμένου να αποφύγουν το έντονο στρες.

Αντί αυτού, επιλέγουν να ζυγίζονται μία φορά την εβδομάδα ή και μία φορά τον μήνα (!), κίνηση που, όμως, χαρακτηρίζεται ως λανθασμένη από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με έρευνα που έλαβε χώρα με τη συνδρομή των University of Pittsburgh School of Nursing και University of California, San Francisco School of Medicine και η οποία θα παρουσιαστεί στο «American Heart Association’s Scientific Sessions 2018», όσοι φροντίζουν να ζυγίζονται καθημερινά, είναι πιθανότερο να χάσουν το επιθυμητό βάρος σε σχέση με εκείνους που κρατούν απόσταση από τη ζυγαριά τους.

Βάσει αποτελεσμάτων της ανάλυσης δεδομένων των εθελοντών της εν λόγω έρευνας, όσοι κατά τη διάρκεια της δίαιτάς του ζυγίζονταν 6 ή 7 φορές την εβδομάδα, έχασαν το 1.7% από το βάρος τους, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση όσων απέφυγαν να ζυγιστούν.

Το γεγονός αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι όσοι παρακολουθούν καθημερινά το βάρος τους, τείνουν να διατηρούν καλύτερα τον έλεγχο, μένοντας σταθεροί στο διατροφικό τους πλάνο φοβούμενοι μήπως «ξεφύγουν» και δουν αλλαγή στο νούμερο της ζυγαριάς ήδη από την επόμενη ημέρα.

«Για να αντιμετωπίσεις το περιβάλλον σου που προωθεί το μη αναγκαίο φαγητό, πρέπει να είσαι ευσυνείδητος και μελετημένος για τις επιλογές που κάνεις. Έτσι, το καθημερινό ζύγισμα βοηθά πολύ», τονίζει ο συγγραφέας και καθηγητής ψυχολογίας στο California State University, Edward Abramson.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η συνήθεια αυτή βοηθά πολύ μόνο εκείνους που δεν αγχώνονται και δεν απογοητεύονται, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το καθημερινό ζύγισμα θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

https://limeandlife.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: