Επικαιρότητα

Η αλλαγή στο Google Maps θα σε κάνει να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια!

Η αλλαγή στο Google Maps μας ενθουσίασε και μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο! Τι έκανε η Google; Πρόσθεσε μια 3D επιλογή για να βλέπεις τον πλανήτη.

Αυτή η αλλαγή στο Google Maps θα σε ενθουσιάσει, μόλις ξεκινήσεις να ανακαλύπτεις τον κόσμο… Σε 3D! Έτσι, αλλάζει ριζικά το φαινομενικό μέγεθος χωρών και ηπείρων σε όλο τον κόσμο!

Το Google Map προβάλλει την υδρόγειο σε 3D αντί για μια απλή… επίπεδη προβολή «Mercator». Και μπορεί το Mercator να παρουσιάζει ακριβώς το μέγεθος των χωρών, διευρύνοντας τις περιοχές που βρίσκονται πιο μακριά από τον Ισημερινό.

Για παράδειγμα, στην προβολή του Mercator, η Γροιλανδία εμφανίζεται μεγαλύτερη από την Αφρική, μια ήπειρο 14 φορές μεγαλύτερη από αυτή σε μέγεθος. Τώρα, με το 3D Globe Mode στην επιφάνεια εργασίας του Google Maps, αυτό δεν συμβαίνει πλέον!

Εκτός από την προφανή γεωγραφική πλευρά, η χαρτογραφική αναπαράσταση μπορεί να έχει σημαντικό πολιτιστικό, πολιτικό και ιστορικό βάρος.

Η προβολή ως Mercator, που δημιουργήθηκε το 1596 από τον γερμανο-φλαμανδό γεωγράφο Gerardus Mercator, τοποθετεί την Ευρώπη απευθείας στο κέντρο του χάρτη, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να εμφανίζονται μεγαλύτερες από ό, τι στην πραγματικότητα σε σύγκριση με την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Οι επικριτές αυτής της μεθόδου, ανέφεραν πως ήταν χρήσιμη για τους Ευρωπαίους ναυτικούς αλλά αυτή η αναπαράσταση είναι λιγότερο «κατάλληλη», αποδεκτή λόγω των γεωοπολιτικών επιπτώσεων που μπορεί να προκύψουν.

Κι ενώ η Google δεν ανέφερε πως αυτό το update έγινε για τον συγκεκριμένο ρόλο και τα θέματα που είχαν προκύψει, αλλά η νέα προβολή με το 3D δίνει σίγουρα μια διαφορετική προοπτική για το μέγεθος και την κεντρική θέση των εθνών σε όλο τον κόσμο.

αλλαγή στο Google Maps

Μπορείς να το τσεκάρεις και μόνος σου! Αυτός ο 3D χάρτης είναι διαθέσιμος σε επιτραπέζιους υπολογιστές, σε Chrome και Firefox. Η αναβάθμιση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για τα κινητά.

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: