Φισετίνη: Η φυσική αντιγηραντική ουσία που τη συναντάμε σε πολλά φρούτα και λαχανικά

Φισετίνη ονομάζεται μία φυσική ουσία που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα αμερικάνικης έρευνας. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η εν λόγω ουσία επιβραδύνει την ηλιακή φθορά των κυττάρων (cellular senescence), επιβραδύνοντας έτσι το κυτταρικό γήρας.

Όταν ένα κύτταρο περνά σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί πια να διαιρεθεί και απελευθερώνει σήματα φλεγμονής που ειδοποιούν το ανοσοποιητικό να λάβει δράση ώστε να «καθαρίσει» το κατεστραμμένο πια κύτταρο. Σε νεαρή ηλικία, το σώμα μας είναι σε θέση να απομακρύνει εύκολα τα γερασμένα κύτταρα, όσο μεγαλώνουμε όμως η ικανότητα αυτή φθίνει. Αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται φθαρμένα κύτταρα, κάτι που με τη σειρά του πυροδοτεί ήπιες φλεγμονές και ενεργοποιεί ένζυμα που διασπούν τους ιστούς.

Ένα από τα φυσικά φλαβονοειδή, φυσικές ουσίες με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που ανακαλύφτηκαν πρόσφατα είναι η φισετίνη. Στη φύση συναντάται σε ένα μεγάλο φάσμα φυτικών προϊόντων όπως τα μήλα, οι φράουλες, τα κρεμμύδια, τα αγγούρια και τα σταφύλια.

http://4moms.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s