Ο γκατζετ-Eros

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη μας παρουσιάζει στο νέο της βιβλίο η ψυχολόγος Μάρω Μπέλλου. Μια μελέτη που είναι βασισμένη στις σπουδές της και με έντονες κοινωνιολογικές προεκτάσεις.

Μας μιλά για τον έρωτα όπως αυτός παρουσιάζεται στην εποχή μας, την εποχή της τεχνολογικής ανάπτυξης και της χειραφέτησης των γυναικών. Πρόκειται για δυο παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να απελευθερωθεί η γυναίκα και να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό οι ρόλοι των δυο φύλων.

Έχει κλείσει η πατριαρχική περίοδος, όπου ο άντρας ήταν ο κουβαλητής και η γυναίκα η νοικοκυρά, η για να το θέσουμε κάπως διαφορετικά ο άντρας ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα. Πλέον η γυναίκα διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο μέρος ηδονής, αποκτά αντρικά χαρακτηριστικά και ο άντρας θηλυκά.

Αυτά τα γεγονότα μας παρουσιάζει αρκετά εκλαϊκευμένα η συγγραφέας και αρκετά κατανοητά στη μελέτη της, μια μελέτη αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς αποτυπώνει αρκετά ανάγλυφα τον έρωτα στην εποχή μας.

Το βιβλίο αυτό έχει για κεντρικό ήρωα τη σχέση μεταξύ των δύο φύλων. Η πλοκή του ξετυλίγεται από τα χρόνια της πατριαρχίας 

https://www.bookia.gr

Βιβλίο Ο γκατζετ-Eros
Συγγραφέας Μάρω Μπέλλου
Κατηγορία Ψυχολογία
Εκδότης Ι. Σιδέρης
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s