Είναι πιο ευτυχισμένοι όσοι στολίζουν από νωρίς για τα Χριστούγεννα!

στις

Είναι πιο ευτυχισμένοι όσοι στολίζουν από νωρίς για τα Χριστούγεννα και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, οπότε εάν θέλεις για παράδειγμα να στολίσεις από τον Νοέμβριο, μπορείς να το κάνεις!

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο: Εκείνοι που κατεβάζουν τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από τον Νοέμβριο και εκείνοι που μπορεί και να μη στολίσουν καθόλου και ποτέ. Με άλλα λόγια, εκείνοι που αγαπάνε τα Χριστούγεννα σε υπερβολικό βαθμό κι εκείνοι που ξέρουν ότι λίγες μέρες είναι και θα περάσουν.

Η επιστήμη, όμως, έδωσε την απάντηση στο ποιος τελικά από αυτούς τους δύο τύπους είναι πιο ευτυχισμένος και είναι αυτός που μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων απ’ τη στιγμή που θα δει τα πρώτα στολίδια στα καταστήματα και τα πρώτα φωτάκια στους δρόμους. Είναι αυτός που στολίζει πριν καλά καλά μπει ο Δεκέμβριος και φυσικά είναι αυτός που τελευταίος από όλους μαζεύει τις κούτες με τα στολίδια όταν οι εορτασμοί έχουν πια τελειώσει, επειδή θέλει να παρατείνει κι άλλο τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, ο ψυχαναλυτής Steve McKeown δήλωσε στην Unilad ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος στολίζει το σπίτι του από νωρίς για τα Χριστούγεννα. Συνήθως, η νοσταλγία των περασμένων χρόνων παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς πολλοί αναζητούν αυτή τη μαγεία και τις αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τον McKeown, σε έναν κόσμο που το άγχος των ανθρώπων είναι μια καθημερινότητα, εκείνοι που θέλουν να έρθουν τα Χριστούγεννα λίγο νωρίτερα, θέλουν απλά να ζήσουν ξανά τα έντονα συναισθήματα που είχαν βιώσει στην παιδική ηλικία. Είναι πιο ευτυχισμένοι και σίγουρα είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι όπως και όταν ήταν μικρά παιδιά.

Κι επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι έχουμε γίνει πιο μοναχικοί, πιο απόμακροι, ολοένα και πιο απασχολημένοι από διάφορα πράγματα, το να είναι κάποιος ενθουσιασμένος έστω και με χριστουγεννιάτικα στολίδια, δεν είναι καθόλου κακό, ίσα ίσα είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο. Να είμαστε δηλαδή ενθουσιασμένοι με μικρά πράγματα, που δίνουν λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή μας!

Τι περιμένουμε; Μήπως να στολίσουμε από τώρα ή να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου;

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s