Αυτό το σνακ πριν τον ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!

στις

Τσιμπάς ό,τι βρεις μπροστά σου πριν πέσεις για ύπνο; Σκέψου τουλάχιστον αυτό που θα φας πριν κοιμηθείς να είναι κάτι υγιεινό γιατί μια νέα έρευνα μας λέει πως υπάρχει ένα σνακ που μπορούμε να φάμε πριν τον ύπνο.

Το σνακ πριν τον ύπνο που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά είναι κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Florida έκαναν πρόσφατα μια μελέτη για να διερευνήσουν πώς η κατανάλωση τροφίμων με πρωτεΐνες, όπως το τυρί cottage, πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό.

Οι ερευνητές έδωσαν σε γυναίκες 20+ ετών λίγο τυρί cottage 30 με 60 λεπτά πριν πέσουν για ύπνο και στη συνέχεια μέτρησαν τον μεταβολικό ρυθμό τους.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης περίπου 30 λεπτά πριν απ’ τον ύπνο είχε θετική επίδραση στους μύες, τον μεταβολισμό και τη γενική υγεία. Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε πως τους αύξησε το βάρος.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι αυτή ήταν μία από τις πρώτες μελέτες διατροφής που απαιτούσαν από τους συμμετέχοντες να τρώνε ολόκληρα τρόφιμα κι όχι απλά ένα συμπλήρωμα.

«Μέχρι τώρα, υποθέταμε ότι ολόκληρα τα τρόφιμα θα λειτουργούσαν όμοια με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης, αλλά δεν είχαμε πραγματικά στοιχεία», δήλωσε ο Michael Ormsbee, ένας εκ των ερευνητών. «Αυτό είναι σημαντικό επειδή δείχνει ότι ολόκληρες οι τροφές δουλεύουν εξίσου καλά με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης».

Οι αναλυτές τόνισαν ότι αυτή η μικρή μελέτη θα τους βοηθήσει να διεξάγουν μελλοντικές έρευνες για τις μεταβολικές αντιδράσεις για όλα τα τρόφιμα.

Η ομάδα ελπίζει τώρα να συνεχίσει τις έρευνές της για να κατανοήσει καλύτερα πώς οι επιλογές για σνακ πριν τον ύπνο μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να κάνουν recovery μετά τη γυμναστική, αλλά και να βελτιώσουν τη γενική υγεία τους.

Σημειώνεται πως και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μικρών θρεπτικών τροφίμων πριν τον ύπνο είναι ωφέλιμη, κυρίως για εκείνους που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νιώθουν αδυναμία μόλις ξυπνήσουν το πρωί.

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s