Τελικά πόσο σημαντική είναι η ώρα που ποστάρεις στο Instagram;

Τελικά πόσο σημαντική είναι η ώρα που ποστάρεις στο Instagram και τελικά είναι σημαντική ή απλά ένας μύθος που συνοδεύει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια;

Η ώρα που ποστάρεις στο Instagram είναι ένα απ’ αυτά τα αιώνια ερωτήματα, για τα οποία ποτέ δεν έχουμε λάβει μια συγκεκριμένη απάντηση. Τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, γιατί επιτέλους το Mashable μίλησε με έναν ειδικό.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα posts που κάνουμε το βράδυ έχουν καλύτερη απόδοση στο Instagram απ΄τις αναρτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν το αντίστροφο. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;

Το Mashable ρώτησε έναν μηχανικό του Instagram, τον Julian Gutman, ο οποίος εξήγησε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ροή του μέσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Gutman, το Instagram χρησιμοποιεί το «feed ranking», δηλαδή το χαρακτηριστικό που καθορίζει με τι σειρά εμφανίζονται οι αναρτήσεις στη ροή μας.

Και για να το καταφέρει αυτό το  Instagram, διαβάζει το ιστορικό και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το προφίλ μας, προκειμένου να μας εμφανίζει αναρτήσεις που σχετίζονται περισσότερο με τα δικά μας ενδιαφέροντα.

instagram

Τελικά, όμως, η ώρα παίζει ρόλο στο να εμφανίζεται η ανάρτηση μας στις ροές των φίλων μας; Σύμφωνα με τον Gutman, αυτή η ερώτηση είναι και η πιο «κοινή» που ακούνε, αλλά η ώρα τις δημοσίευσης έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεσαι.

Ο καθένας από εμάς έχει ένα πολύ διαφορετικό κοινό και ο καθένας ξέρει περίπου πότε αυτό θα είναι online. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ανεβάσει μια φωτογραφία το πρωί και να έχει καλή απόδοση επειδή το κοινό του, αυτή την ώρα κάνει διάλειμμα στο γραφείο.

Ο Gutman μάλιστα ανέφερε ότι η ώρα δεν είναι ένας απ’ τους παράγοντες που χρησιμοποιούν για το «feed ranking», καθώς έχει να κάνει με το πότε το κοινό χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, που μπορεί να διαφέρει κατά πολύ μεταξύ των λογαριασμών, των χωρών ή και των ανθρώπων.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί έχουν μια συγκεκριμένη ώρα στο μυαλό τους ότι πρέπει να ποστάρουν, με αποτέλεσμα όλοι να ανεβάζουν εκείνη τη χρονική στιγμή και το post τους να «χάνεται».

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s