Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ούτε στα 30, ούτε στα 40! Σε αυτή την ηλικία παρουσιάζουμε τα υψηλότερα ποσοστά αυτοεκτίμησης

Το να μάθεις να αγαπάς και να εκτιμάς τον εαυτό σου είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλή προσπάθεια και ακόμα περισσότερο χρόνο. Οι νέοι άνθρωποι έχουν την τάση να λειτουργούν έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τι θα σκεφτούν και τι θα πουν οι άλλοι για τους ίδιους και τις ενέργειές τους, με αποτέλεσμα να χάνουν την ουσία.

Κάτι που σταματά σταδιακά να συμβαίνει όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει. Αυτό ακριβώς απέδειξε νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική εφημερίδα Psychological Bulletin, η οποία κατέληξε στην ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοεκτίμησης.

Αναρωτιέσαι ποια είναι η ηλικία αυτή; Δυστυχώς για όλες μας, δεν είναι ούτε τα 30, ούτε τα 40, ούτε τα 50. Μιλάμε για τα 60 μας χρόνια! Ο λόγος;

Τότε είναι που έχουμε τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ως άνθρωποι, την ίδια ώρα που η γνώμη των γύρω μας για το άτομό μας έχει πάψει για τα καλά να μας ενδιαφέρει.

Στη συγκεκριμένη έρευνα χρησιμοποιήθηκαν και στοιχεία από διάφορες άλλες μελέτες επί του θέματος. Βάσει όσων μελέτησαν οι ψυχολόγοι, η αυτοεκτίμησή μας είναι στο ζενίθ της καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης δεκαετίας, με τον δείκτη να ξεκινά να εμφανίζει πτωτική τάση από τα 70 μας χρόνια. Κοντά στην ηλικία των 90, η πτώση είναι τεράστια, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στην κούραση αλλά και τα προβλήματα υγείας ενός ανθρώπου.

Μήπως να πειραματιστούμε και να πάρουμε (και) αυτό το μάθημα από τους μεγαλύτερους;

 

https://limeandlife.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: