Πόσο safe είναι οι φωτογραφίες σου στο Instagram;

Το Instagram έχει γίνει το αγαπημένο app όλων και έχει πάρει την πρωτιά από το Facebook. Κι ενώ τα προβλήματα με το Facebook, ολοένα και πληθαίνουν, με τα προβλήματα στο Instagram τι συμβαίνει; Γνωρίζεις πως να προστατέψεις τον λογαριασμό σου στο Instagram;

Πόσο safe είναι οι φωτογραφίες σου στο Instagram, οι πληροφορίες που δίνεις για τον εαυτό σου, ακόμη και η τοποθεσία; Πώς γνωρίζεις πως σε αυτά τα στοιχεία δεν έχουν πρόσβαση κι άλλοι και κυρίως γνωρίζεις πώς να προστατέψεις τον λογαριασμό σου στο Instagram;

Ακόμα κι αν σκέφτεσαι πως δεν θα συμβεί σε σένα…ποτέ δεν ξέρεις και όπως έλεγε και η γιαγιά μου «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά». Κι επειδή δεν θέλεις όλοι να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία, καλό θα ήταν να λάβεις τα μέτρα σου.

Πώς να προστατέψεις τον λογαριασμό σου στο Instagram;

Βάλε ένα δυνατό password

Όχι η ημερομηνία γέννησης ή τα ονόματα της οικογένειάς σου δεν είναι δύσκολα passwords. Πρέπει να είσαι προσεκτικό όταν επιλέγεις κωδικό και όσο πιο «μπερδεμένος» τόσο πιο δύσκολο είναι να τον «σπάσει» κάποιος.

Το Instagram προτείνει να κάνεις ένα συνδυασμό από τουλάχιστον 7 αριθμούς, γράμματα και σημεία στίξης. Ο κωδικός σου θα ήταν καλό να έχει 8 χαρακτήρες.

Παράλληλα, μπορείς να το ανανεώνεις συχνά ή τουλάχιστον μια με δύο φορές τον χρόνο.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (Two-Factor Authentication)

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές πλέον, παρέχουν κάποια μορφή ταυτότητας δύο στοιχείων και μέσα σε αυτές τις εφαρμογές είναι και το Instagram.

Όταν έχεις ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κάθε φορά που συνδέεσαι στο Instagram από μια μη αναγνωρισμένη συσκευή θα σου ζητηθεί να εισάγεις έναν κωδικό ασφαλείας ή θα σου έρθει SMS στο κινητό σου για να βάλεις τον κωδικό.

Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους hackers να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σου ή να αλλάξουν τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Για να το ενεργοποιήσεις, πήγαινε στις ρυθμίσεις, σκρόλαρε προς τα κάτω και θα το βρεις! Πάτα ενεργοποίηση!

Βεβαιώσου ότι το email σου είναι ασφαλές

Το email πρέπει να είναι ασφαλές αφού αν κάποιος έχει πρόσβαση σε αυτό, τότε μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα άλλα.

Πρόσεχε που δίνεις τους κωδικούς, τι κωδικούς χρησιμοποιείς. Το email είναι το Α και το Ω για να κρατήσεις όλους τους λογαριασμούς στα social media και όχι μόνο, ασφαλείς.

Απαγορευτικό σε ύποπτες επαφές

Αν μια επαφή σου φαίνεται ύποπτη και fake, τότε καλό θα ήταν να της απαγορεύσεις την…είσοδο στο προφίλ σου. Και αυτοί οι λογαριασμοί είναι πολλοί.

Για να διαχειριστείς αυτές τις εφαρμογές, άνοιξε το προφίλ σου στο Instagram από επιτραπέζιο υπολογιστή, κάνε κλικ στο κουμπί των ρυθμίσεων και στην συνέχεια πήγαινε εκεί που λέει «εξουσιοδοτημένες εφαρμογές».

Και μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις έναν λογαριασμό στους «απαγορευμένους»! Ναι, ακόμα κι αν έχεις το προφίλ σου ιδιωτικό.

Παράλληλα, μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις block λογαριασμούς που δεν γνωρίζεις και θεωρείς πως είναι ύποπτοι. Έτσι, δεν θα έχουν πρόσβαση με κανέναν τρόπο στο account σου.

Κρύψε τα Stories σου από συγκεκριμένα άτομα

Ακόμα κι αν έχεις το προφίλ σου ιδιωτικό, τις φωτογραφίες και την τοποθεσία προστατευμένα, μπορεί να μην θέλεις να δουν όλοι ένα Insta Story σου. Τότε μπορεί να το «κρύψεις» με το πάτημα ενός κουμπιού και να επιλέξεις εσύ ποιος θέλεις να το δει και ποιος όχι.

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s