Σκύλος και γάτα στο σπίτι: To «μαγικό» κόλπο για να απομακρύνεις εύκολα τις τρίχες από τα χαλιά

στις

Χειμώνας ίσον κρύο. Και κρύο ίσον χουχούλιασμα. Όχι μόνο για εσένα αλλά και για τα αγαπημένα σου τετράποδα, τα οποία με τις πρώτες ψύχρες δεν ξεκολλούν από τα χαλιά του σπιτιού σου.

Κανένα πρόβλημα με αυτό, σωστά; Μιλάμε άλλωστε για μέλη της οικογένειας, είτε αναφερόμαστε σε παιχνιδιάρηδες σκύλους είτε σε απαιτητικές γάτες. Τι γίνεται όμως με τις τρίχες;

Κυρίως κατά την περίοδο που τα κατοικίδιά μας μαδούν πολύ, το πρόβλημα με τις τρίχες που βρίσκονται σε κάθε σπιθαμή του σπιτιού μας είναι τεράστιο.

Το καθάρισμα αποδεικνύεται διόλου εύκολη υπόθεση, ιδίως στην περίπτωση των χαλιών, τα οποία μοιάζουν να «φυλακίζουν» τις τρίχες καθιστώντας δύσκολο ακόμα και για την ηλεκτρική μας σκούπα να τις απομακρύνει. 

Λύση, όμως, υπάρχει. Και αξίζει να τη γνωρίζουμε όλες μας! Πρόκειται για ένα tip για τον καθαρισμό μοκέτας η χαλιού που θα μαλακώσει τις τρίχες και θα τις απεγκλωβίσει ευκολότερα από τις ίνες στις οποίες έχουν παγιδευτεί.

Ποιο είναι το συστατικό που θα σε βγάλει από τα δύσκολη θέση να τρίβεις ξανά και ξανά; Η μαγειρική σόδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις λίγη ποσότητα αυτής στην επιφάνεια των χαλιών λίγο πριν το περάσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα μαλακώσεις απλά τις τρίχες για να απομακρυνθούν ευκολότερα, μα επιπλέον θα απολυμάνεις και τα χαλιά σου!

Πράγμα πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε πόσα μικρόβια φιλοξενούνται στην επιφάνειά τους.

https://limeandlife.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s