Τεχνολογία

Τι ακριβώς κάνει το Nametag που προστέθηκε στα Instagram stories;

Κατά πάσα πιθανότητα θα σου έχει ήδη εμφανιστεί το νέο χαρακτηριστικό του Instagram, που λέγεται Nametag! Πώς ακριβώς λειτουργεί και ποιος είναι ο σκοπός του νέου feauture;

Το Nametag στα Instagram stories έχει στόχο να μπορείς πιο εύκολα να βρεις και να κάνεις follow στο Instagram άτομα, τα οποία συναντάς στην καθημερινότητά σου.

Ουσιαστικά, το Nametag λειτουργεί με το να σου εμφανίζει το όνομα του χρήστη στο smartphone σου σε μορφή που σου επιτρέπει να σκανάρεις το όνομα και να τον κάνεις απευθείας follow!

Nametag στα Instagram stories

Nametag στα Instagram stories

Όταν δημιουργείς εσύ μια ετικέτα με το name σου, μπορείς επίσης να την προσαρμόσεις με πρόσθετα σχέδια, χρώματα και stickers!

Πώς δημιουργείς μια ετικέτα με το όνομά σου;

Πηγαίνεις στο προφίλ σου στο Instagram, πατάς πάνω στις τρεις οριζόντιες γραμμές που βρίσκονται πάνω δεξιά, και κλικάρεις το Nametag.

Στη συνέχεια, σου ανοίγει ένα Instagram story, όπου έχει μπει μια ετικέτα με το name σου. Μπορείς να βάλεις τριγύρω ό,τι χρώματα και σχέδια θέλεις. Όταν κάποιος σκανάρει πάνω στην ετικέτα σου, θα του εμφανιστεί αμέσως το προφίλ σου!

Αντίστοιχα, μπορείς κι εσύ ν’ ανοίξεις την κάμερα μέσω του Instagram και να σκανάρεις οποιοδήποτε Nametag φίλου σου και να τον κάνεις follow!

Παράλληλα με το Nametag, το Instagram δοκιμάζει επίσης ένα νέο πεδίο σε κάποια αμερικανικά πανεπιστήμια, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν τη σχολή τους και το έτος όπου βρίσκονται.

Με την αναζήτηση αυτών των πληροφοριών, θα εμφανίζεται ένας κατάλογος μ’ όλους όσους βρίσκονται στο ίδιο Ίδρυμα και έτος.

Παρόμοια τέτοια λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σ’ άλλα social media. Οι χρήστες του Twitter, του Facebook και του Snapchat μπορούν να δημιουργήσουν κώδικες QR για άλλους χρήστες για να σαρώσουν και να βρουν γρήγορα τα accounts, ενώ το Spotify προσφέρει το ίδιο και για τραγούδια.

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: